Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Ujra_szinezett_hagyomanyok

Újraszínezett hagyományok

Az ünnepek melegségéről és a hagyományőrzés értékéről mesélnek a hegyvidéki óvodások alkotásai a polgármesteri hivatal új kiállításán. Az első és második emeleti folyosókon látható, különböző technikákkal készült munkákat végignézve újraélhetjük a karácsony, a húsvét, a szüreti mulatság és a farsang szépségeit is.
„A hagyományokat gyerekkorban kell megismerni és megélni. Erre sok lehetőséget ad az óvodai nevelés. A kicsik különleges módon látják a világot – ezt jól szemléltetik az itt kiállított művek is. Egyebek mellett a tánc, az ének, a festés mindkét agyféltekét megmozgatják, így nemcsak a szóbeli képességeket, de a kreativitást is erősíteni lehet” – beszélt a legfőbb pedagógiai előnyökről Vasné Dömötör Rozália, a tárlatot szervező Hunniareg Pedagógiai Szolgáltató Budai Módszertani Központ vezetője.
„A vizuális nevelés és a hagyományok megélése két olyan fontos programpont, amik óvodáink mindegyikében nagy hangsúllyal szerepelnek. Az ünnepek elősegítik az érzelmi élet fejlődését, lehetőséget teremtenek a közösségek erősítésére, az együttes alkotásra, a közös élmények megjelenítésére” – fogalmazott Sikota Krisztina, a Hegyvidéki Önkormányzat oktatási és kulturális bizottságának elnöke.
„Nagyon tetszenek a képek! Tudtuk, hogy szép lesz a kiállítás, sokat készültünk rá. Nem volt egyszerű megtanulni a táncot, de szerintem jól sikerült” – mondta a Normafa Óvodába járó Roland, aki társaival együtt tavaszköszöntő műsort adott elő a megnyitón.
A kiállítás ügyfélfogadási időben tekinthető meg a Böszörményi úti polgármesteri hivatalban.

(bm.)