Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Futoklub_extrakkal_a_Gesztenyes_kertben

Futóklub extrákkal a Gesztenyés kertben

Nemcsak profi edzéseken vehetnek részt, hanem a MOM Sportban szaunázhatnak és úszhatnak is a Gesztenyés kert Futóklub tagjai. A részvétel, beleértve az extraszolgáltatások igénybevételét, a hegyvidéki lakosok számára ingyenes.

Nyár végén készült el, az ősszel pedig hivatalosan is birtokba vehették a hegyvidékiek a helyi önkormányzat beruházásában kialakított, puhagumi-borítású futókört a Gesztenyés kertben. A 386 méter hosszú, a meglévő sétány nyomvonalát követő, másfél méter széles pályát a novemberben megalakuló Gesztenyés kert Futóklub tagjai is használják majd. Méghozzá egész évben, hiszen az edzések télen sem szünetelnek. A pálya esőben is biztonságos, a 30 centiméter mély alapozást úgy alakították ki a kivitelezők, hogy elvezesse a csapadékvizet.
Az első edzés előtt Fonti Krisztina alpolgármester arról beszélt, hogy a városmajori és a normafai után már a harmadik közösségi sportpályát adta át a Hegyvidéki Önkormányzat. A másik két helyszínen nagy sikerrel működnek futóklubok, ezért is döntött úgy az Aktív Hegyvidék programot koordináló Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft., hogy a Gesztenyés kert sem maradhat ki a sorból.
„A szomszédos MOM Sport jóvoltából az edzések végeztével a futók használhatják a Csörsz utcai sportközpont öltözőjét, uszodáját és szaunáit is. Amennyiben kerületi lakosok, mindezt – helyszíni regisztrációt követően – térítésmentesen tehetik meg. Jogosultságukat a recepción kapott sárga karszalag igazolja, ezzel léphetnek be az uszodatérbe. Akik más kerületből érkeznek, kedvezményes áron vehetik igénybe a szolgáltatásokat, ők zöld színű karszalagot kapnak” – mondta Fonti Krisztina, hozzátéve, hogy a hegyvidéki polgárok számára az Aktív Hegyvidék valamennyi programja ingyenes.
„Sokan szeretnének télen is szervezett körülmények között futni, ezt viszont, elsősorban az öltöző hiánya miatt, a másik két futóklubban nem tehették meg. A Gesztenyés kertben és közvetlen közelében viszont minden feltétel biztosított, így nem volt akadálya a téli edzések elindításának” – emelte ki a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft.-t vezető Móczán Mónika, aki azt is elmondta, hogy nemcsak a már velük futókat, hanem mindenkit szívesen látnak, legyen akár kezdő, akár haladó.
Az edzők két különböző erősségű csapatot állítanak össze, hogy mindenki a saját felkészültségének megfelelő terhelést kapja. Figyelmet fordítanak a változatosságra, ezért a környezet adottságait kihasználva hosszabb távokat is beiktatnak a programba. A közös mozgásra vágyók alkalmanként elfutnak majd a Citadelláig, a budai vár felé, vagy éppen a kivilágított Budai alsó rakpart mentén fejleszthetik gyorsaságukat és állóképességüket.
A hegyvidéki futóklubok tagjaiból alakított csapatok már két alkalommal elindultak az Ultrabalatonon. Az idén a Hegyvidéki Aljas Nyolcas az előkelő hetedik helyet szerezte meg, és a Városmajori Piszkos Tizenkettő is lényegesen jobban szerepelt, mint tavaly. Az előrelépésre jövőre is lesz lehetőség, a csapatokba természetesen immár a Gesztenyés kertbe járók is bekerülhetnek.
Nemcsak ezért érdemes azonban belépni, Pénzes Edina szerint legalább ennyire fontos, hogy a klubok valódi közösségek, amikhez jó tartozni. „Éppen egy félmaratoni után voltam, és szerettem volna javítani az időmön, ezért csatlakoztam az elsők között a városmajori társasághoz” – mesélte a következő hónapokban a Gesztenyés kertben mozgó futó, aki külön szólt a jó hangulatú edzésekről, valamint arról, hogy mennyire összetartó, egymást segítő társaságot alkotnak a résztvevők.
Az edzések keddenként 18.30-kor kezdődnek. Gyülekező és regisztráció: 18.00 órától a MOM Sport bejáratánál. A belépésre jogosító karszalagokat ezt követően a recepciónál lehet átvenni.

sm.