Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Jó előre megtervezett fogásokkal várjuk a karácsonyt!

Az ünnepekre való készülődést nem lehet túl korán elkezdeni! Természetesen nem a bevásárlóközpontokban már október óta szóló karácsonyi jazz mellett érvelünk, sokkal inkább az alkalmi menü összeállításának időszerűségére gondolunk. Hideg vagy meleg vacsora legyen? Hal vagy hús? Milyen alapanyagoknál ragaszkodjunk a tradícióhoz, és miben nyissunk az új felé? Mennyire konzervatív a család e tekintetben? Megannyi fontos kérdés, amit fel kell tenni magunknak, mielőtt véglegesítjük jó előre megtervezett konyhai feladatainkat. Ehhez próbálunk most ötleteket adni.

Futóklub extrákkal a Gesztenyés kertben

Nemcsak profi edzéseken vehetnek részt, hanem a MOM Sportban szaunázhatnak és úszhatnak is a Gesztenyés kert Futóklub tagjai. A részvétel, beleértve az extraszolgáltatások igénybevételét, a hegyvidéki lakosok számára ingyenes.

Barcsay Jenő rejtett világa

Barcsay Jenő 1977-ben maga válogatott ki közel 200 festményt és grafikát a műveiből, és ajándékozta a szentendrei Barcsay Múzeum gyűjteményes kiállítására. Végül is ezért vált „élő gyűjteménnyé” a maga által fontosnak tartott alkotásainak a bemutatása, amiről a mester így vallott: „Ez vagyok én, ez az én életművem.” Ám ahogy a Hegyvidék Galériában tartott előadás címe is utal rá, a harminc éve elhunyt festőművésznek voltak „rejtőzködő művei” is.

Az esővízgyűjtés előnyei és hátrányai

Lassan naponta halljuk, mekkora érték az ivóvíz, és mennyire nem vagyunk ennek tudatában, csak pazaroljuk azt, amit gyermekeink, unokáink talán az aranynál is értékesebbnek tartanak majd. Mihez kezdhet ebben a helyzetben egy jó szándékú kertész, akinek időnként mindenképpen öntöznie kell?

Fiatalok a függőség küszöbén

A dohányzás visszaszorulóban van, az alkohol- és drogfogyasztás ugyanakkor egyre komolyabb probléma a fiatalok körében – hangzott el a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum és az Áldozatvédelmi Szakmai Együttműködési Rendszer ülésén. A kerületi rendőrkapitányság, a Hegyvidéki Önkormányzat, a kormányhivatal és az oktatási intézmények munkatársai, valamint családsegítéssel foglalkozó szakemberek osztották meg tapasztalataikat egymással a rendezvényen.

Téravató a Libegő felső végállomásánál

Hangulatos pihenőhellyé vált a Libegő felső végállomása előtti tér. A korábban aszfalttal borított területet parkosították, murvás sétányokat alakítottak ki padokkal és asztalokkal, büfé és illemhely céljából két pavilont helyeztek el, valamint az egykori Jánoshegyi vendéglő megmaradt teraszának felújításával lenyűgöző panorámájú kilátópontot hoztak létre a kivitelezők.

Megnyílt az adventi vásár a Városháza téren

Zeneszóval, valamint az elmaradhatatlan kürtőskalács és forralt bor illatával kísérve megnyitott a hegyvidéki adventi vásár a Városháza téren. A nemrégiben átadott szomszédos Hegyvidéki Kulturális Szalon is számos programmal várja a vendégeket.