Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Negyedszerre_aranyat_nyert_a_Nyiszi-Nyuszi

Negyedszerre aranyat nyert a Nyiszi-Nyuszi

Ismét tizenkét órán keresztül pattogott a labda a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium tornacsarnokában. A DÖK (diákönkormányzat) napon megrendezett XI. John Gold Cupon, azaz Arany János Kupán a tavalyi tizenöt után az idén már húsz csapat lépett pályára.
A nagy létszám is mutatja, mennyire népszerű a labdarúgás az iskolában, a sportág szeretete ráadásul nemcsak a jelenlegi tanulókat jellemzi. A kizárólag Arany-növendékekből álló csapatok mellett az öregdiákokból verbuválódó, valamint „idegenlégiósokat”, elsősorban szülőket, testvéreket felvonultató formációk is elindultak a minibajnokságban.

Mivel az előző évhez hasonlóan most sem volt kiemelés, a korábban rosszabbul szereplőknek is jó esély nyílt a végső győzelem megszerzésére. A meccsek nagyszerű hangulatban és iramban zajlottak, a lelkesedés az utolsó sípszóig kitartott. A csapatok négy ötös csoportban kezdték a küzdelmeket, az első és második helyezettekből alakult ki a következő forduló mezőnye. Itt két csoportban folytatták, az első és második helyezettek jutottak az elődöntőbe, a vesztesek a bronz-, a győztesek az aranyéremért játszottak.
A döntőben az utóbbi három évben rendre jól szereplő, azonban a győzelemmel eddig adós maradó vegyes csapat, a Nyiszi-Nyuszi és az öregdiákokkal felálló, ezen a néven újoncnak számító Survivor csapott össze. A fiatalos lendület legyőzte a rutint, így az ezt megelőző esztendőkben egy negyedik és két harmadik helyet szerző Nyiszi-Nyuszi hódította el a vándorkupát. A harmadik helyen a tavalyi második, kizárólag „aranyos” tanulókat felvonultató Billerbeck végzett.

M.