Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez


Megnyilt_az_adventi_vasar_a_Varoshaza_teren

Megnyílt az adventi vásár a Városháza téren

Zeneszóval, valamint az elmaradhatatlan kürtőskalács és forralt bor illatával kísérve megnyitott a hegyvidéki adventi vásár a Városháza téren. A nemrégiben átadott szomszédos Hegyvidéki Kulturális Szalon is számos programmal várja a vendégeket.

„Évről évre szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a hegyvidékiek ne a plázákban, hanem itt a vásárban, tolongás nélkül találhassanak ajándékokat szeretteiknek. Mindehhez jó hangulatot igyekszünk teremteni a hagyományőrző és kulturális programokkal” – mondta el Fonti Krisztina alpolgármester az idei Városháza téri adventi vásár megnyitóján.
Az ősszel megnyílt új Hegyvidéki Kulturális Szalon is számos programmal kapcsolódik a rendezvényhez. Az alpolgármester arról is beszélt, hogy a vásár kiváló lehetőséget nyújt a közösségi együttléthez. A hegyvidékiek találkozhatnak barátaikkal, szeretteikkel, emellett a hagyományoknak megfelelően egyházi gyülekezetek, óvodai és iskolai csoportok mutatják be műsoraikat a színpadon.
„Lesznek gyermekkoncertek, olyan népszerű fellépőkkel, mint a Kaláka, a Zabszalma vagy Gubás Gabi, míg a felnőtteknek szólnak hétvégenként a jazzkoncertek. Játszóház, jelmezes fotózás várja a családokat, és közkívánatra ismét lesz állatsimogató is” – tette hozzá Fonti Krisztina.
A vásár ünnepi díszbe öltöztetéséről, mint minden évben, a Hegyvidéki Önkormányzat gondoskodott, míg a szép karácsonyi fenyő most az Ada utcai lakók ajándékaként került ki a térre. Raczkocki Gergely és szomszédjai ezzel a felajánlással fejezték ki köszönetüket a polgármesteri hivatal munkatársainak, amiért az utcájuk felújítása és a környékükön két éve átadott játszótér fejlesztése kapcsán mindig meghallgatták kéréseiket.
A vásár első napján adta át az önkormányzat a „Karácsonyi asztal” című gyermekrajzpályázat díjait. A kilenc óvodából és öt általános iskolából pályázó gyerekek mind jutalmat érdemeltek munkáikért.
„A rokonainkkal vidéken, a nagymamánknál szoktunk összejönni karácsonykor” – mesélte Heuer Hanna, az Arany János iskola tanulója, aki a terített karácsonyi asztalukat részletgazdagon bemutató alkotásával lett első helyezett. A második osztályos diák szerényen elhallgatta, édesanyja azonban elbüszkélkedett vele, hogy már több rajzversenyen is kiemelkedő eredménnyel szerepelt, legutóbb egy őszi Lackfi-vers illusztrációjával nyert első díjat a kerületi iskolások versenyén.
A Városmajori Óvodából a nagycsoportos Díez-Balder Emma munkáját ítélték a legjobbnak, amelyen ő és családja látható a karácsonyfa körül. Emma szülei elárulták: a kislány olyan szerencsés, hogy egymás után kétszer is átélheti a karácsonyi ajándékosztás örömteli pillanatait. Egyrészt a hazánkban megszokott időpontban, szenteste, aztán pedig január 6-án, vízkeresztkor. Spanyol édesapja hagyományai szerint ugyanis a háromkirályok ekkor hozzák el az ajándékokat.
A legszebb gyermekrajzok a polgármesteri hivatal földszinti folyosógalériáján láthatók karácsonyig, ügyfélfogadási időben.

z.