Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

A_Hegyvideken_tartott_edzest_a_Flying_Gentleman

A Hegyvidéken tartott edzést a Flying Gentleman

Peter Aerts, Ernesto Hoost, Semmy Schilt és Royce Gracie után újabb világsztár tartott edzést a Csaba utcai sportközpontban. A különleges repülő rúgásai után Flying Gentleman néven hírnevet szerző Remy Bonjasky a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia sportolói mellett a magyar kempoválogatott tagjait is alaposan megizzasztotta. Az egyórás, igencsak intenzív bemutatófoglalkozáson az egyedi Bonjasky-technikából is ízelítőt kaptak a versenyzők.
A háromszoros K-1-világbajnokot a Hegyvidékre invitáló Lacza Ádám Illés, a Magyar Kempo Szövetség elnöke elmondta, hogy Remy Bonjasky – a korábbi vendégekhez hasonlóan – a Terrorelhárítási Központ (TEK) küzdősportgálájára érkezett Magyarországra. Edzést tartott a TEK munkatársainak, járt a Parlamentben, mindemellett nagy megtiszteltetés, hogy elfogadta a hegyvidéki meghívást is.
„Olyan gyakorlatokat, technikákat tanulhattak a kempósaink, amiket nemcsak az edzéseken, hanem a különböző szabályrendszerekben rendezett versenyeken is kamatoztathatnak” – összegezte a nap tapasztalatait a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia szakmai vezetéséért is felelős Lacza Ádám Illés, hozzátéve, hogy a versenyzőknek önmagában is óriási élményt jelent testközelből megismerni egy ekkora sztárt.
Remy Bonjasky már többször járt Budapesten, és minden alkalommal nagyszerűen érezte magát. Az edzésről elmondta, hogy igyekezett többféle ütést és rúgást, valamint a térd használatát megmutatni. Felhívta a figyelmet arra is, hogyan lehet fitten tartani a testünket. Az egykori kick-boxos különösen fontosnak véli a légzéstechnikát. Amikor stresszhelyzetbe kerülünk, kiemelt jelentősége van a helyes légzésnek, amit a hegyvidéki edzésen is próbált megtanítani, és örömmel tapasztalta, hogy a fiatalok gyorsan elsajátították a látottakat.

M.