Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Kupagyoztesek_a_hegyvideki_vizi_balerinak

Kupagyőztesek a hegyvidéki vízi balerinák

„Persze hogy izgultam! A medence szélén állva mindig ez van. Amikor beugrottam a vízbe minden megváltozott. Csak a feladatra figyeltem, már nem gondoltam semmire, csak arra, hogy milyen jó itt lenni!” – Anna, a hegyvidéki SYNUS SC ifjú növendéke így mesélt arról, mi jár a fejében, amikor versenyzik.
Csapattársai is hasonló szeretettel szóltak választott sportágukról: „Heti négy edzésünk van – hétköznapokon két, hétvégén négy órát gyakorlunk. A lányokkal megegyeztünk abban, hogy addig küzdünk, amíg kijutunk az olimpiára. Ez a legnagyobb álmunk…” – mondta Kármen, akit Judit szakított félbe: „Meg persze nagyon jó barátok is vagyunk! Zsuzsa, az edzőnk elég szigorú, de szeretjük őt, és ő is szeret minket. Sokat köszönhetünk neki. Medencén kívül is szoktunk találkozni, szuper csapat vagyunk!”
A kedves és tehetséges vízi balerinák az idei SYNUS Kupán beszéltek élményeikről. A sportág egyik legnívósabb versenyén az idén tizenhat egyesület vett részt, közel négyszáz növendék mutathatta meg tudását különböző kategóriákban a MOM Sport medencéjében.
A hegyvidéki kupa ázsióját jól példázza, hogy határainkon túlról, a romániai Marosvásárhelyről is beneveztek rá. A szervezők már azon is elgondolkodtak, hogy kétnaposra bővítik az eseményt.
„A versenyen különböző nehézségi szintek vannak, a kicsik egy vízben lehetnek a profikkal. Azok is sikerélménnyel távozhatnak, akik még csak szabadidős elfoglaltságként űzik a sportágat. Nagyon jó helyen vagyunk, a MOM Sport tökéletes helyszín. A szervezés rengeteg energiát igényel, ugyanakkor hihetetlenül jó élmény látni azt az örömet, ami a versenyzők arcára van írva. A kicsik szinte felrepültek a dobogóra. Hálás vagyok, hogy megtapasztalhattam ezt az érzést!” – fogalmazott dr. Szőke Zsuzsanna, a rendező SYNUS SC vezetője, aki azt is hozzátette, hogy igazi technikai viadalt láthattak a nézők, a versenyzők ugyanis zenei aláfestés nélkül mutatták be a gyakorlatokat.
A bírók döntése alapján a kupát 172 ponttal – zsinórban negyedszer – a hegyvidéki SYNUS SC nyerte. A második helyen 110 ponttal az Aquatic SE végzett, míg a harmadik 100 ponttal a BHSZE csapata lett.

(b.)