Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Rekord_a_vadasparkban

Rekord a vadasparkban

Tavaly minden eddiginél több, összesen 182 000 látogatót fogadott a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepített állatfajokat bemutató hely, a Budakeszi Vadaspark.

Az új év kezdetén akarva-akaratlanul megállunk egy pillanatra, és visszatekintünk, majd a korábbi sikerek élményeiből töltekezve újból belevetjük magunkat a munkába. A visszatekintés most különösen örömteli a Budakeszi Vadasparkban, mert tavaly minden eddiginél több, összesen 182 000 látogatót fogadott a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepített állatfajokat bemutató hely. Az eredmény nem váratlan, a tendencia már öt esztendeje tart, évről évre megdől a korábbi rekord.
A kiemelkedő látogatószám hátterében mindenekelőtt a park munkatársainak és az önkénteseknek a kitartó munkája áll. Az állatsereglet egyre gyarapodik: 2017-ben két medve érkezett, egy-egy Dybowski-szikaszarvas, dám- és gímszarvasborjú született. Megnyílt és hamar nagy népszerűségre tett szert a huszonegy dinoszauruszt bemutató erdei kiállítás, emellett gazdagodott a játszótér is – hogy csak a leglátványosabb változásokat említsük.
A vadaspark gyökeret eresztett a virtuális világban, az egyre több tartalmat kínáló okostelefonos alkalmazás mellett sikert arattak az egyes állatokat bemutató – a legnépszerűbb videomegosztó oldalon elérhető – kisfilmek is. Persze, mindeközben zajlottak a jól megszokott szakmai programok, amiket csak azért nem sorolunk fel, mert túl sok van – szinte minden hétvégére jut belőlük, a fiatalabb és idősebb látogatók legnagyobb örömére.
Egy olyan mozgalmas helyen, mint a Budakeszi Vadaspark, sosem áll meg az élet. Január közepén megszülettek az első idei bárányok, az íróasztalokon pedig már körvonalazódnak az ez évi fejlesztések tervei. Köztük, talán a legrégebbi adóságként, a kilátó felújítása. Nincs megállás, hiszen a cél az idén sem lehet más, mint a lehető legmagasabb szakmai színvonalon kiszolgálni a vendégeket, és ismét túlszárnyalni a látogatói rekordot.

(B.)