Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Tanev_vegi_diplomaoszto_a_Szalon_Egyetemen

Tanév végi diplomaosztó a Szalon Egyetemen

Egyetlen szék sem maradt üresen a Szalon Egyetem tanévzáró diplomaosztó ünnepségén a Hegyvidéki Kulturális Szalonban. „Magával ragadó érzés, hogy hat év eltelte után is ilyen töretlen érdeklődéssel működik a Szalon Egyetem. A bennünket körülvevő valóság bonyolult, a megismeréshez és a tudáshoz vezető utat nem lehet lerövidíteni. Nagy öröm számomra, hogy ebben a közösségben együtt tanulunk, együtt okosodunk – mondta Menyhárt Éva, a Hegyvidéki Kulturális Szalon vezetője. – Szeretném köszönetemet kifejezni kollégáimnak és a Szalon Egyetem támogatóinak, a Hegyvidéki Önkormányzatnak, a MOM Kulturális Központnak, a Hegyvidéki Kulturális Egyesületnek, a Szamos Cukrászdának, a Balogi Hentesáru üzletnek, a CBA-nak, valamint egyik előadónknak, Bartha József úrnak és feleségének.”
A jelenlévők először a Hegyvidék Televízió által készített kisfilm-összeállítást nézték meg, amelyben a megszólalók megosztották élményeiket a Hegyvidéki Kulturális Szalonról és egyeteméről. A diplomaosztó ünnepélyességéhez Konta Fanni vers-, Kertész Zsuzsa prózamondással, Szűcs Mária Márta pedig egy operarészlet előadásával járult hozzá, őt Csányi Valéria kísérte zongorán.
A diplomák kiosztására felkért Fonti Krisztina alpolgármester arról beszélt, hogy minden évben irigykedéssel vegyes érdeklődéssel kíséri a Szalon Egyetem programját. „Szeretek tanulni, nyitott vagyok a világ dolgaira, ami hiányzik hozzá jelenleg, az idő… Megjegyzem, hétéves alpolgármesteri munkámból is sokat lehetett tanulni. A Hegyvidéki Kulturális Szalonban az a legvonzóbb, hogy az ismeretgyűjtést közösségben teheti az ember. A szalon, nagyszerű programjaival, megérdemli, hogy végre méltó épületbe kerüljön. Szeptembertől, reményeink szerint, már az új helyen kezdődik az évad.”
Végül az alpolgármester gratulált a végzősöknek, és mindenkinek átadta a diplomáját, valamint az ajándékcsomagját.

(Balajthy)