Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Megújul és bővül a Svábhegyi Bölcsőde

Nagyszabású energetikai fejlesztést indított a Svábhegyi Bölcsődében a Hegyvidéki Önkormányzat. A KEHOP-5.2.9-16-2016-00092 azonosítószámú, „A Svábhegyi Bölcsőde és a Fekete István Általános Iskola energetikai fejlesztése” című pályázat keretében nyújtott támogatás segítségével megvalósuló beruházás eredményeképpen jelentősen csökkenhet az épület fűtésszámlája.
Ennek érdekében a csoportszobákban, a fürdőszobákban, az irodákban, a konyhában, a folyosón, a tárolókban, a mosodákban és a közös helyiségekben az összes ablakot és a homlokzati ajtókat műanyag, hang- és hőszigetelt nyílászárókra cserélik a kivitelezők. Elkészült a teljes külső hőszigetelés, a megújuló energia termeléséről nagy teljesítményű napelemrendszer gondoskodik. Ez utóbbi – az elektromos hálózatba visszatermelt energiának köszönhetően – komoly megtakarítást jelent a nevelési intézménynek.
A munkálatok idején a Zugligeti és a Krisztinavárosi Bölcsőde fogadja a gyerekeket. Ez azt jelenti, hogy a szakmai munka az átmeneti időszakban is a korábban megszokott magas színvonalon működik.
A felújítást követően, még a nyár folyamán, egy másik – VEKOP-6.1.1-15-BP1-2016-00036 azonosítószámú, „A Svábhegyi Bölcsőde bővítése, fejlesztése” című – támogatott projekt keretében megkezdődik a bölcsődeépület bővítése. Két új csoportszoba, külső játéktároló, átadó, fürdőszoba épül, összesen negyvennyolccal nő a férőhelyek száma. A beruházás a tervek szerint 2019 januárjára készül el.

mm.