Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Megkezdodott_a_Hotel_Olimpia_bontasa

Megkezdődött a Hotel Olimpia bontása

A hosszú kisajátítási eljárást követően január végén vehette birtokba a Hegyvidéki Önkormányzat a korábban magántulajdonban levő Hotel Olimpia épületét a Normafánál. A város egyik legnépszerűbb kirándulóhelye mellett éktelenkedő, romos, elhanyagolt szálloda helyén parkot alakítanak ki, míg a hegygerinc forgalomcsillapítása érdekében itt, a Távcső utcával párhuzamosan építik ki az Eötvös út új szakaszát.
A Normafa rehabilitációs programjának részeként, az önkormányzat megbízásából, március közepén megkezdődött a hotel bontása. Rimóczi János, a városfejlesztési iroda vezetője elmondta, hogy előbb leszerelik a bútorokat, berendezéseket, eltávolítják a faszerkezeteket, burkolatokat. A kivitelező az újrahasznosítható anyagokat külön gyűjti, míg a többit lerakóba szállítja. Az önkormányzat karitatív szervezeteknek felajánlotta a lehetőséget, hogy az épületben található, esetleg még használható berendezéseket elszállítsák, és rászorulóknak adják.
A belső munkálatokkal párhuzamosan az egykori konyha és étterem kiürített földszintes épületének bontása is megkezdődhetett. Ez a munkafázis a korábbi tervektől eltérően hamarabb indult el, mivel a tervezetthez képest gyorsabban haladtak a kézi bontással. A következő két hétben az említett épületrész bontása folytatódik, a nagyobb munka, a hotel főépületének, a betonszerkezeteknek az elbontása április közepén kezdődik, és legkésőbb július végéig befejeződik. A kibontandó betont helyben hasznosíthatják újra: az Eötvös út 48. szám alatti látogató- és információs központ kialakításakor, valamint az Eötvös út új szakaszának alépítményénél, ledarált formában használják fel az építőanyagot.
A betonszerkezetek bontása során elkerülhetetlen, hogy az a körültekintő előkészítés ellenére némi zajhatással járjon, emiatt az önkormányzat az érintettek türelmét és megértését kéri. A környéken élők nyugalma érdekében úgy állapodtak meg a kivitelezővel, hogy a zajosabb tevékenységeket csak munkanapokon reggel 8 és este 6 óra között végezhetik. Természetesen a porszennyezés mértékét is igyekeznek minimalizálni, ezért a bontást végző cég folyamatosan locsolja majd a munkaterületet.

sz.

A bontással kapcsolatos észrevételeiket, panaszaikat a hotelolimpiabontas@hegyvidek.hu e-mail-címre küldhetik el az érintettek.