Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Epitkezes_az_iskola_elott

Építkezés az iskola előtt

Hamarosan az eddiginél is biztonságosabban közelíthetik meg a diákok és kísérőik a Hegyhát úti Gennaro Verolino Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégiumot, a Hegyvidéki Önkormányzat ugyanis két forgalomcsillapító küszöböt építtet az oktatási intézmény elé. Az építkezés miatt az átmenő forgalom ideiglenesen megszűnik, gépkocsival mindkét irányból csak az iskoláig lehet közlekedni. Erre KRESZ-táblák figyelmeztetik az autósokat, míg a környéken élők írásban is tájékoztatást kaptak a kivitelezőtől. A munkálatok, ha az időjárás nem szól közbe, legkésőbb november utolsó hetéig befejeződnek.
Az utóbbi időszak közterületi fejlesztései közül lezárult az Arató utca alsó szakaszán az erdő felőli oldal karbantartása. A könnyebb járhatóság érdekében 80 méter hosszan murvával szórták fel az útpályát a kivitelezők.
Jól halad a Zugligeti úton a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem épülete elé tervezett 33 férőhelyes parkoló kialakítása. A gyeprácsos, térköves burkolatú beállókat bárki használhatja. Az átadás december közepén, a második ütem végeztével várható.
Megkezdődött a csapadékvíz-elvezető vápa kiépítése a Pinty utcában. A felső szakaszon, mintegy 160 méter hosszan, a jobb oldalon az út szélére beépített szegéllyel megoldódik a csapadékvíz elvezetése, megszűnik a murva kimosódása, és kismértékben szélesedik a szilárd burkolatú út, ezzel segítve a gépkocsik akadálymentes közlekedését.
Az utóbbi időben több helyen alakultak ki lemállások, berepedések a Németvölgyi út szervizútszakaszán, a villamos felőli oldalon. Ezeknek az úthibáknak, valamint a két rosszabb állapotú fekvőrendőrnek a javítása még ebben a hónapban megtörténik.
Az elképzelések szerint a meglévő középsziget felhasználásával gyalogátkelőhely létesül a Németvölgyi út és a Bürök utca sarkán. Ennek két végét szélesítik, és taktilis, azaz a vakok, gyengén látók számára is érzékelhető kőelemekkel jelölik ki.

M.