Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Döntse el Ön, melyik a Hegyvidék legkedveltebb fodrászata!

A kerületben található fodrászüzletek közül keressük az itt élők kedvencét. A legtöbb szavazatot szerző lesz a Hegyvidék kedvenc fodrászata. A címet az a hegyvidéki üzlet nyeri el, amelyre online, és a Polgármesteri Hivatal portáján kihelyezett szavazólapokon december 9-ig a legtöbb szavazatot adják le.

Sándy Gyula és a Krisztina körúti Postapalota

„Napsugaras tornyok építésze – Sándy Gyula és a Hegyvidék” címmel a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központtal közösen kiállítást rendez a Lóvasút épületében. A tárlat a 150 éve született építész életművét mutatja be számos tervrajza, dokumentuma és épülete segítségével, emellett nagy hangsúlyt helyez XII. kerületi kötődésére is. A november 29-től látogatható kiállítás kurátora, Bodó Péter művészettörténész állította össze a tárlat szövegét, ezekből is válogattunk az alábbiakban.

Ünnepel a Solti György Zeneiskola

Fennállása ötvenedik évfordulóját jubileumi gálakoncerttel ünnepelte a Solti György Zeneiskola a MOM Kulturális Központ zsúfolásig megtelt színháztermében. A közönség nemcsak színvonalas produkciókat hallhatott, de a patinás hegyvidéki oktatási intézmény múltját is megismerhette.

Itt az ideje szétnézni a kamrában!

Lassú léptekkel érkeztünk meg a télhez. Az utolsó őszi napfény melegénél még beértek a megkésett paradicsomok, volt időnk leszüretelni az almatermést, összeszedni a kiskertben itt-ott megbúvó kései paprikákat. Itt az ideje, hogy a befőttekkel teli kamra felé fordítsuk figyelmünket, ha valami finomságot akarunk összeállítani; jó lesz felvértezni magunkat a tél átvészeléséhez szükséges vitaminokkal!

FitKid magyar bajnok a Virányosból

Még csak kilencéves, de már komoly sporteredményei vannak Sükösd Natália Sárának: ezüstérmet szerzett az idei World Dance világbajnokságon és a FitKid Európa-bajnokság részeként megrendezett nemzetközi korosztályos versenyen is. Hogyan tudja összeegyeztetni a táncot és a fitneszsportot, mennyi ideje marad minden másra? Erről és sok egyébről is beszélgettünk a Virányos Általános Iskola harmadikos tanulójával.

Többet ésszel, mint energiával!

Smart – manapság egyre többször találkozunk ezzel a jelzővel. De vajon mitől lesz egy épület okos? Sokba kerül egy ilyen otthon? Egyáltalán: mi kell hozzá? A legfontosabb kérdésekre a legutóbbi Klímabarát estéken válaszolt dr. Reith András építészmérnök.

Nem mind kártevő, ami csótány

A „nemszeretem” állatok listáján valószínűleg dobogós helyet kapnak a csótányok, ezek a világszerte elterjedt rovarok, amelyek időnként a Hegyvidék lakóit is rémisztgetik. De vajon kell-e félnünk tőlük, és melyikük jelent valós veszélyt a lakásban, a konyhában vagy az éléskamrában?

Szigorúan ellenőrzött mellek

Nemzetközi mellrákellenes kampányt hirdetett meg három évvel ezelőtt a cseh Mellrákos Nők Szövetsége. A kezdeményezést a Rákbetegek Országos Szervezete közreműködésével most a Hegyvidéki Kulturális Szalonban rendezett konferencián mutatták be a szervezők.

Bővült a Tamási iskola főépülete

Új emelettel bővült a Tamási Áron iskola „A” épülete. A közel félmilliárd forintos beruházást a Hegyvidéki Önkormányzat finanszírozta, hogy végleges megoldással segítse az évek óta férőhelyproblémákkal küszködő intézményt.

A Normafa név is védelmet kapott

A Normafa név engedélyhez kötött használatáról, a kutyák pórázon sétáltatásának szabályairól, egy új közösségi barkácsműhely kialakításáról, valamint állami ingatlanok cseréjéről, átvételéről is tárgyalt novemberi ülésén a Hegyvidéki Önkormányzat képviselő-testülete.