Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

A_hegyvideki_kamposok_meghoditottak_Amerikat

A hegyvidéki kempósok meghódították Amerikát

Fennállása óta először vett részt a Magyar Kempo Szövetség a floridai Miami Beach Resort & Spában megrendezett amerikai kenpo-világbajnokságon. A rangos versenyen a kilenc érmet gyűjtő öttagú magyar csapatból hárman a Hegyvidéket képviselték. Méghozzá nem is akárhogyan.
Ódor Lili nem talált legyőzőre a point fighting kategóriában, míg önvédelemben ezüst-, formagyakorlatban bronzérmes lett. Saját korosztályában és az idősebbek között is nagyszerűen szerepelt Lacza Ábel, aki az önvédelem technikai versenyszámban a 18 év alattiaknál első, a 16 év alattiaknál harmadik helyezést ért el. A Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia versenyzője a point fighting küzdelmeiben bronzérmet szerzett.
Az ifjú kempósok számára különösen fontos a példamutatás, aminek egy egészen különleges formáját tapasztalhatták meg az amerikai viadalon. A Magyar Kempo Szövetség elnöke és a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia sportigazgatója, Lacza Ádám Illés ugyanis több mint egy évtizeddel aktív versenyzői pályafutásának lezárása után lépett ismét tatamira. A fekete öves mester a point fighting kategóriában ezüstéremmel zárta a tornát.
A teljes kép kedvéért ne csak a hegyvidékiekről essék szó: Ditchen Dániel önvédelemben második, point fighting szabályrendszerben harmadik helyen végzett, míg a magyar csapatból a legjobban Szabó Tibor Benedek szerepelt. Az újfehértói kempós súly- és korcsoportjában önvédelemben és point fighting kategóriában sem talált legyőzőre. A magyarok eredményeinek értékét növeli, hogy rajtuk kívül kilenc ország, az Egyesült Államok, Honduras, Mexikó, Kanada, Chile, Kolumbia, Uruguay, Venezuela és Costa Rica harcművészei indultak el a nagyszabású versenyen.

M.