Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Fejlesztesek_a_gyerekekert

Fejlesztések a gyerekekért

Ezúttal is a nyári szünetre időzítette a Hegyvidéki Önkormányzat a XII. kerületi bölcsődék és óvodák felújítását, valamint a nagyobb karbantartási munkák elvégzését. Új, távirányítással is működő kapu épült a Krisztinavárosi Bölcsődében, amit így könnyebben meg lehet majd közelíteni a napi működést kiszolgáló járművekkel. Ugyanitt két csoportszobában a kivitelezők kicserélték a lambériát, továbbá közel 400 négyzetméteren felújították az udvar régi gumiburkolatát. A gumiborítás biztonságos megoldást jelent a gyerekek számára.
A Zugligeti Bölcsődében az egyik csoportszoba vizesblokkját újították fel. A munkálatok során a burkolatot és a szanitereket is kicserélték.
Az óvodák közül a Mackósban elkészült az udvari sportpálya és a járda gumiburkolása, valamint a gyermekmosdó és a személyzeti WC átfogó, építészeti és gépészeti felújítása. Új külső, hő- és hangszigetelő nyílászárókat építettek be a Hegyvidéki Mesevár Óvoda épületében, ahol megvalósult a személyzeti öltözőhöz tartozó vizesblokk csaknem teljes rekonstrukciója is.
Megújult két gyermekmosdó a Normafa Óvodában, míg az Őzike úti tagóvodában árnyékolókat szereltek fel az udvar felőli ablakok fölé, a játszóudvart pedig mintegy 300 négyzetméteren térkővel és részben gumiburkolattal látták el. Szintén árnyékolást alakítottak ki az Orbánhegyi tagóvodában, ahol négy csoportszobát védenek így az erős napsugárzástól. Két gyermekmosdó gépészeti és esztétikai felújítása zajlott le a Zugligeti és a Süni Óvodában, ez utóbbi tagóvodájában pedig a homlokzati részen harminc nyílászárót cseréltek ki.Fejlesztesek_a_gyerekekert2Jelentős fejlesztések történtek a Táltos Csikó tagóvodában. Az épület mintegy 800 négyzetméteres homlokzata 15 centiméteres szigetelést kapott. Ezzel nemcsak az intézmény üzemeltetési költségei csökkennek jelentősen, hanem a megjelenése is minden igényt kielégít.
Felújították az udvari tereplépcsőket a Városmajori Óvodában. Ennek köszönhetően biztonságossá vált a kertben álló óvoda főbejáratának a megközelítése. Ezúttal húsz nyílászáró belső szárnyai újultak meg a Csermely tagóvodában, amivel sikerült megőrizni a védett épület eredeti arculatát.

M.