Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Junior tájfutó-világbajnok a Hegyvidékről

Fantasztikus évet fut Gárdonyi Csilla – szó szerint. A hegyvidéki tájfutó július elején megnyerte a Bulgáriában rendezett Európa-bajnokság sprintszámát, majd alig tíz nappal később Kecskeméten megszerezte Magyarország első női junior-világbajnoki címét. A Hegyvidék SE MOM versenyzőjével beszélgettünk.

Faápolók versenyeztek a Városmajorban

Sok mindent látott már a városmajori park szép növényzete, faápoló-bajnokságot azonban valószínűleg még sosem – most már ezt is „kipipálhatja”. A rendkívül fontos, egyszersmind látványos, nemegyszer akrobatikus elemekkel tarkított munkát ezúttal versenykörülmények közt végezték a faápolók.

Lila fügék, jeges levesek a kora őszi, meleg napokra

A kellemes melegtől a tikkasztó forróságig volt részünk mindenben ezen a nyáron. A barack és a dinnye, a bográcsban rotyogó egytálételek és a grillezett halak illata még sokáig elkísér minket, nem beszélve a nyári estét bearanyozó baráti összejövetelek emlékéről. Üde fogásokat, megbízható háztartási fortélyokat szedtünk csokorba ezúttal is.

Mátyás király és a rejtélyes murmutér

Hamisítatlan hegyvidéki környezet, sok-sok játék és a mindig rendkívül kedvelt kültéri medence várta a gyerekeket egész nyáron a Hegyvidéki Önkormányzat Mátyás király úti napközis táborában. Voltak, akik egy-egy hétre mentek, mások pedig a szünidő felét is ott töltötték.

Virágos Magyarország-díjra pályázik a Hegyvidék

Nemcsak a parkfenntartással foglalkozó szakemberek, hanem a XII. kerületben élők is sokat tesznek azért, hogy szebbek legyenek zöld területeink. A látványos eredményeket látva a Hegyvidéki Önkormányzat úgy döntött, benevez a Virágos Magyarország versenyre.

Csalásokra figyelmeztetik az időseket

Bajba jutott unokának, régi ismerősnek vagy akár hatósági személynek is kiadják magukat az idősek értékeire utazó csalók, trükkös tolvajok. Bár minden eset más és más, az elkövetőknek van néhány olyan gyakran alkalmazott módszerük, amiket megismerve a nyugdíjasok jó eséllyel elkerülhetik, hogy sértetté váljanak – ezért is indít a XII. kerületi rendőrkapitányság előadás-sorozatot a hegyvidéki gondozási központokban.

Országos kampány indult a Hegyvidéken

„Kövesd, figyeld, keresd a zebrát!” szlogennel újabb országos közlekedésbiztonsági kampányt hirdetett a Hegyvidéki Önkormányzat. Az akció központi figurája Zizi, a tinédzser zebralány, aki az óvodák, iskolák előtt, interaktív szórólapokon és internetes csatornákon, valamint a főváros legforgalmasabb csomópontjaiban LED-kivetítőkön szólítja meg a gyerekeket és a járművezetőket, hogy a balesetek elkerülése érdekében fokozott figyelemmel közlekedjenek a gyalogátkelőhelyeknél.

Önkormányzati segítség a tanévkezdéshez

A Hegyvidéki Önkormányzat az idén is többféle támogatást nyújt a rászoruló XII. kerületi diákoknak és családjaiknak. A támogatás iránti kérelmeket a polgármesteri hivatal népjóléti irodájára kell benyújtani.

Duplájára bővül a zugligeti iskola

A folyamatosan növekvő gyermeklétszám miatt a Zugligeti Általános Iskola „kinőtte” régi épületét, ezért a Hegyvidéki Önkormányzat úgy döntött: a szomszédban, a hajdani Fácán vendéglő épületének felújításával, valamint ahhoz kapcsolódóan egy új szárny kialakításával bővíti az intézményt. A nagyszabású fejlesztés részleteiről a tanévnyitón beszélt Pokorni Zoltán polgármester és Bernyák Adrienn, a Zugligeti Általános Iskola igazgatója.

Lakossági ágaprítási program

Szeptember 17-től lehet jelentkezni a Hegyvidéki Önkormányzat zöld irodájának lakossági akciójára, az ingyenes ágaprítási programra. Az akció keretében az iroda által megbízott vállalkozó a helyszínen felaprítja a kerti munkálatok során keletkezett ágakat, gallyakat. Az apríték a darálást követően helyben marad, így helyben felhasználható, hasznosítható (talajtakarás, komposztálás).