Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Ujabb_onkentesek_dolgoznak_az_idosekert

Újabb önkéntesek dolgoznak az idősekért

Nemcsak aktív nyugdíjasokkal, hanem két fiatalemberrel is gyarapodott a Hegyvidéki Szociális Központ önkéntes segítői csapata, amely így immár harminchárom fősre bővült. Ők – a hivatásos gondozók munkáját kiegészítve – mintegy ötven nyugdíjasnak nyújtanak támogatást heti rendszerességgel vagy alkalomszerűen. A nyolc „újonc” a nyáron oklevelet vett át Pokorni Zoltán polgármestertől és Druskóczi Tünde intézményvezetőtől.
„Örülök, hogy egyre többen keresik az értelmes cselekvés lehetőségét, és ezt sokan az önkéntes munkában találják meg” – mondta a polgármester a Szépkorúakért a Hegyvidéken programban részt vevő régi és új önkénteseknek rendezett ünnepségen. Köszöntőjében arról is beszélt, hogy az idősek gondozása, támogatása minden szépségével együtt igen nehéz feladat, ezért tisztelet illeti azokat, akik ezt hivatásszerűen vagy önkéntesként végzik. Hozzátette, hogy az időseket ellátó intézmények kapacitása véges, ugyanakkor sok a fiatalos nyugdíjas, aki szívesen végez a közösség számára hasznos tevékenységet. Ezt a lehetőséget felismerve indította el a Hegyvidéki Önkormányzat négy évvel ezelőtt a szépkorúakat segítő programját.
„Az idősek nagyon hálásak a segítségért. Rendszeresen kapunk tőlük telefonokat, leveleket: volt, aki azért mondott köszönetet, mert úgy érezte, mintha az elhunyt lányát kapta volna vissza a hozzá járó hölgy személyében” – mesélte Bajkainé Király Anna, a Hegyvidéki Szociális Központ koordinátora. Mint mondta, az önkéntesek csapata rendkívül lelkes és összetartó, kétharmaduk a program kezdete óta segíti a XII. kerületi idős embereket.

d.