Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Indul_a_Hegyvideki_Vizilabda_Akademia

Indul a Hegyvidéki Vízilabda Akadémia

Egy évvel ezelőtt kezdte meg működését a MOM Sportban a Semmelweis Egyetem Vízilabda Klub Sportegyesület utánpótlásműhelye, amit dr. Merkely Béla professzor, a SOTE rektora alapított. Mára több mint száz kisiskolás jár rendszeresen az edzésekre, a SOTE–MOM Sport három csapata pedig az idén már a korosztályos bajnokságban, valamint különböző tornákon is indul.
Az egyesület hatéves kortól várja a gyerekeket, és bár fontos a biztos úszástudás, az oktatást úgy szervezik, hogy minél több idő jusson ennek fejlesztésére. A tréningeken kiemelt figyelmet fordítanak az úszástechnika javítására – mondta a szakmai munkát Bencze Andrással irányító Merkely István.
Októbertől indul a Hegyvidéki Vízilabda Akadémia, ami „összehozza” a vízilabdát és az iskolai tanulást. A 2008-ban és korábban született fiúk, lányok számára meghirdetett tanfolyamon az úszás mellett a résztvevők megismerkednek a vízilabda mesterfogásaival, emellett szakképzett edzők segítségével sportágspecifikus és koordinációfejlesztő gyakorlatokat sajátítanak el.
„Szeretnénk minél fiatalabb korban megszerettetni a vízilabdát a gyerekekkel, ez szükséges ahhoz, hogy hosszú távon kitartsanak a sportág mellett. A legügyesebbek lehetőséget kapnak az előrelépésre, hiszen a SOTE–MOM Sport a tömeg- és versenysportot egyaránt szolgálja” – folytatta Merkely István, majd hozzátette, hogy a vízilabda mindig is intellektuális sportágnak számított. A játékosok komolyan veszik a tanulást, sok orvos, jogász és más diplomás szakember kerül ki az uszodákból.
Ezt a hagyományt erősíti a Hegyvidéken most először igénybe vehető tanulószobás képzés, aminek lényege, hogy a kora délutáni edzést követően a fiatalok a MOM Sport Uszoda és Sportközpontban, egy kifejezetten erre a célra kialakított teremben szakképzett pedagógusok felügyeletével írhatják meg házi feladatukat. A foglalkozások minden hétfőn, szerdán és pénteken két órakor kezdődnek, a tanulószobát fél ötig lehet igénybe venni, a diákokat buszok szállítják az iskolákból az uszodába.

-os