Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Tobbet_tehet_mint_gondolna_-_a_Normafa_Ovodaban1

„Többet tehet, mint gondolná!” – a Normafa Óvodában

A MOL Multipont és a Hegyvidéki Önkormányzat „Többet tehet, mint gondolná!” programja 2014 óta működik, és ad lehetőséget a Hegyvidék Kártya-tulajdonosoknak arra, hogy az üzemanyag-vásárlásaik után jóváírt összeget egy nemes cél szolgálatába állítsák. Így készülhetett el szeptemberre a Normafa Óvodában az új kerti játszórész, amelyet műsorral színesített ünnepség után vehettek birtokba a gyerekek.

Tavaly önkormányzati beruházásban készült el az elöregedett sportpálya átépítése a Normafa Óvoda alsó udvarán. Ezzel együtt a kivitelezők védőburkolattal vonták be a padokat, és egy szintbe hozták a területet a csatlakozó játszórésszel. Ez utóbbi most új kialakítást kapott, a gyöngykavics borítás és a régi gumitéglák helyére modern, ütéscsillapító, öntöttgumi-burkolat, valamint kiváló minőségű műfű került. Felújították a homokozót is, ennek szélein, ülőfelületein – a szintén újonnan kialakított támfal tetejéhez hasonlóan – most már biztonságos gumibevonat van. Mindezt a MOL Multipont és a Hegyvidéki Önkormányzat közös programja, a „Többet tehet, mint gondolná!” tette lehetővé.
A Normafa minden bizonnyal a világ legszebb fekvésű óvodája – kezdte beszédét az óvodások műsorával színesített átadóünnepségen Pokorni Zoltán polgármester. Mint mondta, az önkormányzat a kitüntetett természeti környezethez méltóvá igyekszik tenni az épületet és a kertet. A folyamat egy újabb állomása a játszókert és az udvar rekonstrukciója, ami közösen, a kerület, a legnagyobb magyar multinacionális vállalat és a hegyvidéki polgárok együttműködésével valósulhatott meg. Minden évben a Hegyvidék Kártya tulajdonosai (akiknek az üzemanyag-vásárlásai után jóváírt összeget egy nemes cél szolgálatába állítják) választhatják ki azokat az intézményeket, eseményeket, közösségi kezdeményezéseket, amik a program által támogatásban részesülnek.Tobbet_tehet_mint_gondolna_-_a_Normafa_Ovodaban2Korábban a Hegyvidéki Mesevár Óvodában speciális gumitéglák felhasználásával játszóhely jöhetett létre, a Fekete István Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola ritmushangszereket vásárolhatott, míg a Gennaro Verolino Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium tanulói a diákok kommunikációs készségét, szociális kompetenciáit fejlesztő, társadalmi integrációjukat megkönnyítő eszközöket kaptak – sorolta Pokorni Zoltán, majd bejelentette, hogy az idén még kétszer lesz szavazás. A MOL ugyanis úgy döntött, kétszer egymillió forintra egészíti ki az odaítélhető támogatást.
A cég kommunikációs igazgatója, Apáti-Tóth Kata az elhangzottakhoz annyit tett hozzá, hogy mint mindig, ezúttal is jó helyre került az adomány. „Nagyszerű az együttműködésünk az önkormányzattal, és bízunk abban, hogy ez még hosszú ideig így marad” – mondta.
Doba Csilla, a Normafa Óvoda vezetője köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a beruházás megvalósításában. Külön megemlítette a szülők közösségét, amely egy emberként állt az ügy mellé. Szavazataik nélkül az óvoda pályázata nem nyerhette volna el a támogatást.
A „Többet tehet, mint gondolná!” program őszi szavazása szeptember 24-én kezdődött, az eddigiekhez hasonlóan a www.hegyvidekkartya.hu/szavazas oldalon adhatják le voksaikat a Hegyvidék Kártya-tulajdonosok. A szokásoknak megfelelően ezúttal is három megvalósításra váró feladat, elképzelés közül lehet választani.

*

A magyar népzene eredeti hangzásvilágának továbbörökítését hivatásának tekintő, táncházakban, bálokon, lakodalmakon, koncerteken, iskolai és óvodai rendezvényeken egyaránt fellépő, több mint negyvenéves Téka együttes ezúttal a Normafa Óvoda Őzike úti tagóvodájába hozta el gazdag repertoárját. A falun élő zenészmesterektől gyűjtött dallamok szólaltak meg talpalávalóként, míg a gyerekek és szüleik együtt táncoltak a közösségi élményt nyújtó játékokban.
„Az elmúlt években a gyermeknaphoz kapcsolódva hirdettük meg koncertjeinket, amiken a Kolompos együttes és Gryllus Vilmos is fellépett. A sűrű program miatt tavasszal elmaradt ez a népszerű családi rendezvényünk, amelyet ezúttal szeptemberre, a nevelési év kezdetére időzítettünk” – beszélt az előzményekről Doba Csilla. Hozzátette, hogy a mostani eseményt vidám évnyitónak szánták, amin egyszerre vehettek részt a Normafa úti székhelyóvodába és az Őzike úti tagóvodába járó apróságok és családjaik.
A koncerthelyszín, azaz a tagóvoda kertje sokat változott a nyári szünet idején. Az önkormányzat beruházásainak köszönhetően a járda új, térköves burkolatot kapott, öntött gumiból biciklipálya épült, valamint gumi- és műfű burkolattal látták el a mászóka környezetét. A vízelvezető rendszert is korszerűsítették, hogy egy-egy eső után ne álljon meg a víz az udvaron.

M–z.