Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Sakkasztalhoz_ultek_a_diakok

Sakkasztalhoz ültek a diákok

A Hegyvidéken élők szeretnek sportolni, kortól és nemtől függetlenül. Szinte az összes szabadidős sportrendezvényen tömegek vannak, a XII. kerületi iskolák közti bajnokságokon pedig több száz diák vesz részt egy-egy tanévben. Ez utóbbinak része a sakkverseny, amin először egyéniben, majd csapatban mérhetik össze tudásukat a gyerekek.
A hegyvidéki iskolák többségében intézményi keretek között oktatják a sakkot. Különösen igaz ez a Zugligeti Általános Iskolára, ahol tanórákon tanulják az alsósok, ahogyan a Lauder Javne iskolában is kitüntetett figyelmet kap a képzés. Nem véletlen, hogy ebből a két iskolából a budapesti és országos versenyekre is sikeres csapatokat állítottak ki.
A mostani, 7 fordulós, svájci rendszerben meghirdetett egyéni versenyen ezúttal a házigazda Lauder szerepelt jól, négy első helyet szerzett. Rajta kívül az Osztrák–Magyar Európaiskola és a Tamási Áron iskola örülhetett még aranyéremnek. A legjobbak a budapesti elődöntőben folytathatják.
A Városmajor utcai sportközpontban megrendezett, körmérkőzéses, rapid és svájci szabályrendszerben lebonyolított csapatversenyen is maradt a Lauder-fölény, az alsós lányok és fiúk között is a Budakeszi úti iskola győzött. A budapesti fordulóba a Tamási Áron iskola és a Városmajori Gimnázium is továbbjutott. Természetesen itt sem maradt el a díjazás, az egyéni versenyhez hasonlóan a szervező Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. éremmel és csokoládéval jutalmazta az első három helyezettet.

M.