Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Önkéntes segítőket keresünk

A Hegyvidéki Szociális Központ önkéntes segítők jelentkezését várja az idős emberek ellátásában való közreműködéshez.

Kedves Önkéntesek, ismét itt a TeSzedd! szemétszedési akció!

2019-ben immár nyolcadik alkalommal lesz TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akció. Magyarország legtöbb önkéntest mozgósító környezetvédelmi kezdeményezése 2019. március 18–24. között a Fenntarthatósági Témahét köré szerveződik. Az idén is várják a TeSzedd! akcióban részt venni vágyókat, amelyhez március 3-án éjfélig lehet – a www.teszedd.hu weboldalon – csatlakozni.

A harcos és a higgadt – testvérek a medencében

A Korom testvérek a vízben is nagyszerűen megértik egymást, nem véletlenül: egy klubban és sokáig egy csapatban vízilabdáztak. Mindketten kötődnek a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnáziumhoz, sikereikhez az iskola támogatására is szükség volt. Tibor ma már egyetemistaként a másodosztályban játszik, míg öccse, Dániel tavaly bronzérmet szerzett a szombathelyi ifjúsági világbajnokságon.

Vendégeskedjünk, amíg még tart a farsang!

Közelegnek a farsangi időszak zárónapjai: farsangvasárnap, farsanghétfő és húshagyókedd. Ezek alkotják a téli ünnepi időszak csúcspontját, a „farsang farkát”. Érdemes kihasználni a hátralévő napokat, és jókedvű családi, baráti összejöveteleket tartani, amelyeken finom, a megszokottól eltérő ízű, megjelenésű fogásokkal is meglephetjük a vendégeket. Ez nem azt jelenti, hogy több munkát kell belefektetni az elkészítésükbe, sokkal inkább fantáziára, ötletességre és egy kis merészségre van szükség!

Jan Gehl: Az emberek mosolya motivál

Jan Gehl munkásságát világszerte ismerik és elismerik – ő az a neves építész, aki óriási épületek helyett élhető, minden korosztály számára élvezhető tereket hozott létre. A világhírű dán professzor ezúttal lapunknak beszélt arról, hogy mitől lesz emberközpontú egy közterület, hol siklott félre a modern építészet, és azt is elmondta, mit tartalmaz az a javaslatcsomag, amit Pokorni Zoltánnak ajándékozott.

Tiszta szívvel, sodró lendülettel

A Cziffra György Fesztivál mára a hazai zenei élet egyik legkiemelkedőbb rendezvénysorozatává nőtte ki magát. Ebben az évben már négy helyszínen élvezhettük a megszokott magas színvonalú előadásokat: az „anyaszínház”, a MOM Kulturális Központ, valamint a Zeneakadémia és a Müpa mellett az idén először az Óbudai Társaskör is otthont adott egy programnak. A fellépők közt üdvözölhettük José Curát, Miklósa Erikát, Rúzsa Magdolnát, Lajkó Félixet és természetesen a fesztivál alapító művészeti vezetőjét, Balázs Jánost is.

Hild-díjjal ismerték el a Hegyvidék városfejlesztési eredményeit

Az elmúlt években szemtanúi voltunk a Gesztenyés kert megújulásának, a Városháza tér megszületésének, a Normafa rehabilitációjának. A Magyar Urbanisztikai Társaság a többi között ezért is döntött úgy, hogy kimagasló, emberközpontú városfejlesztési tevékenységéért 2018-ban a Hegyvidéknek adományozza a Hild-díjat. A Hegyvidéki Urbanisztikai Konferenciával egybekötött esemény rangját jelzi, hogy azon a világhírű dán várostervező, Jan Gehl is részt vett.