Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Díjat kaptak a tankerület kiváló diákjai

A Közép-Budai Tankerület a múlt évhez hasonlóan az idén is díjakat adott át a fenntartásában lévő iskolák legjobb tanulóinak. A díjkiosztó ünnepségen Hajnissné Anda Éva tankerületi igazgató elmondta, nemcsak a kitűnően tanuló, hanem a közösségüket építő, eredményeikkel iskolájuk hírnevét öregbítő diákokat akarják jutalmazni minden esztendőben. Az I., II. és XII. kerületi intézményekbe közel húszezer gyerek jár, közülük száz kapja meg a „Tankerület Kiváló Diákja – 2019” díjat.Dijat_kaptak_a_tankerulet_kivalo_diakjai

A XII. kerületből Czimbalek Erzsébet Laura (Gennaro Verolino Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium), Csató Dániel (Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium), Andréka Ágoston, Hargitai Dóra Lívia, Szeidl Réka, Sáfrán Ábel Domonkos, Garami Gergely, Henkrich Miksa Máté, Kollár Dorottya, Szipőcs Veronika (Városmajori Gimnázium és Kós Károly Általános Iskola), Török Luca, Réthly Ármin (Virányos Általános Iskola), Hutter Ottó és Hutter Róbert, a Közép-Budai Tankerületi Központ Diákönkormányzati Tanácsának elnöke (Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tannyelvű Nemzetiségi Gimnázium) részesült elismerésben. Díjat kapott továbbá Bohus Emese hegedűs és Takács Rebeka klarinétos, a Solti György Zenei Alapfokú Művészeti Iskola két növendéke.

A díjkiosztó immár egész napos művészeti fesztivállá nőtte ki magát. Tíz kórus lépett fel az eseménynek helyet adó Marczibányi Téri Művelődési Központban, a Hegyvidéket a Jókai iskola énekkara, valamint a Kósból a Kicsinyek Kórusa és a felsős gyermekkar képviselte. A Kós gyermekkara az Áldás Utcai Általános Iskola csapatával együtt, magas színvonalú produkciójuk elismeréseként, lehetőséget kapott arra, hogy fellépjen a tankerület következő rendezvényén, a kiváló pedagógusok díjazása alkalmából rendezendő gálán is.

A művészeti fesztivál „A mi sulink – Életképek Közép-Budán” című kiállítással zárult a II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban. Itt tizenkilenc oktatási intézmény mutatta be a gyerekek által készített tablókat, köztük volt a XII. kerületből a Gennaro, a Kós, a Németvölgyi és a Virányos iskola, valamint a Városmajori Gimnázium.

d.