Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Nyári időszámítás az Aktív Hegyvidék programsorozatban

Vakáció idején is számos sportolási lehetőséggel várja a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. az aktív kikapcsolódást kereső XII. kerületi polgárokat. Korábban a foglalkozások helyszínein – a portaszolgálat szüneteltetése miatt – a nyári időszakban nem lehetett sportórákat tartani, ám a tavalyi, az egész XII. kerületet felölelő kérdőív végeredménye kimutatta, mennyire fontos a hegyvidékieknek a nyári (eddigi) holtszezon programokkal való megtöltése. A felmerülő véleményeket, javaslatokat figyelembe véve épp ezért a szervezők régi és új foglalkozásokkal is várják az érdeklődőket az iskolai szünidőben.

A strandszezonra készülők számára ideális lehetőséget teremt egy vadonatúj program, a CrossFit. Ez az Amerikai Egyesült Államokból származó fitneszirányzat egyaránt tartalmaz gimnasztikai, súlyemelő, erőemelő és komplex mozgásformákat. Egy CrossFit-edzés nemcsak a fizikai kondíciót formálja, hanem mentálisan is erőssé tesz. Testünk a foglalkozás teljes ideje alatt ingereknek van kitéve, a többi között a következő eszközökkel: medicinlabda, kettlebell, ugrókötél.

Az új programra azoknak is érdemes jelentkezni, akik csak most hallottak először erről a mozgásfajtáról. Az órák szabadtéren zajlanak, így a résztvevők frissen kidolgozott izmaikat egyből bronzbarnává varázsolhatják. Az edzések időpontjai: kedden és csütörtökön 16.00–17.00 óráig. Helyszíne: XII., Városmajor utca 71. (a műfüves labdarúgópályák közötti területen).Nyari_idoszamitasA hagyományokhoz hűen a nyári hónapok alatt is működik a Városmajori Futóklub, keddenként 18.30–19.30-ig. A futók aránylag sík terepen csodálhatják meg Buda látnivalóit a naplemente kíséretében. A nagy hőség elől menekülőket, a zöld környezetben futni vágyókat, az igazi „hegyi kecskéket”, akiknek egy kis emelkedő sem jelent problémát, a Normafa Futóklub várja csütörtökönként 18.30–19.30-ig. Az aerobik- és kímélőtorna-órák heti két alkalommal a Kiss János altábornagy utcai tornateremben lesznek.

Természetesen továbbra is minden Aktív Hegyvidék-program ingyenes a XII. kerületben élők számára, akik hegyvidéki lakcímkártyájuk felmutatásával vehetnek részt a foglalkozásokon. A részletes programokat, ahogyan eddig is, aktuális lapszámunkban találják meg a sportolni vágyók.