Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Vége a szezonnak, kezdődnek a táborok

„Segítettek a buboréktündérek, azért tudtam ilyen jól úszni, pedig egy kicsit izgultam előtte” – vallotta be Juli, aki az idén először indult a Hegyvidéki Úszóiskola tanévzáró versenyén. Ezen az iskola legalább egy turnusára beiratkozó, vagy a kötelező úszásoktatást teljesítő, nem leigazolt, félhaladó vagy haladó tudásszintű gyerekek vehettek részt.

A kisebbek 25 méteren mell-, gyors- és hátúszásban, a nagyobbak 50 méteren pillangóban is versenyeztek, aki akart, mind a négy úszásnemben jelentkezhetett. A Városmajor utcai Hegyvidéki Sportközpontban immár harmadik alkalommal megrendezett családi programra a szülőket, nagyszülőket, testvéreket is meghívták a szervezők, a 160 versenyzővel így bőven 200 felett volt a jelenlévők száma.Vege_a_szezonnak_kezdodnek_a_taborok

„Ilyenkor nem az eredmény a fontos, hanem az, hogy mindenki jól érezze magát a vízben. Ez az igazi örömúszás!” – fogalmazott Móczán Mónika, a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. vezetője. Szerinte szakmai haszna is van a versenynek, hiszen az oktatók éles helyzetben láthatják, meddig jutottak tanítványaik. „A szülők pedig megbizonyosodhatnak arról, mennyire vízbiztos a gyermekük, ennek megfelelően tervezhetik a vízparti nyaralást” – tette hozzá.

Bár a viadal nem a győzelemről szólt, azért senki sem akart lemaradni. Így volt ezzel a három úszásnemben elsőként célba érő Soma is, aki elmondta, hogy mindenképpen nyerni szeretett volna. „Egész évben sokat gyakoroltam, ezért örülök annyira a három aranyéremnek. Az külön jó, hogy sokan megdicsértek, azt mondták, nagyon jól úsztam!” – mesélte büszkén az ifjú bajnok.

A szezonnak tehát vége, az uszodában azonban korántsem áll meg az élet. Kezdődnek ugyanis a sporttáborok, mindjárt négy, amire az 5–15 éves gyerekeket várják. Jasku Marcell programvezető elmondta, hogy az úszó- és sportmixtáborban a napi két úszóedzés mellett csapatversenyek, vetélkedők, röplabdázás, foci, kosárlabda és asztalitenisz szerepelnek a programban.

Másfél órás kézilabdaedzés egészíti ki a reggeli úszást a kézilabdatáborban, míg a szinkronúszótáborban az úszást és a délutáni szinkronúszást gimnasztika színesíti. Ide magabiztos úszástudással lehet jelentkezni. Folytatódik az intenzív úszásoktatás, hétfőn és szerdán a késő délutáni órákban (négy alkalommal). Erre felnőttek is jelentkezhetnek.

A gyerekeknek érdemes komolyan venni a foglalkozásokat, a legtehetségesebbeknek ugyanis a szakemberek felajánlják, hogy a versenyúszók között pallérozódjanak tovább. Az előkészítő és a versenyúszó-tanfolyamokat Perjámosi Katalin MOL-díjas edző vezeti, akit a szakma legjobbjai közt tartanak számon. Többek között Gyurta Dánielt és Gergőt, Burián Katát és Sztankovics Annát is edzette. Munkájának köszönhető, hogy jelenleg hét ranglistán elsők a városmajori gyerekek, több mint harmincan úszták meg az országos bajnoki szintidőt, és indulnak a versenyeken. Köztük van Orentsák Arnold, aki itt kezdett komolyabban foglalkozni a sportággal, és az idén kilenc versenyszámban képviselheti a hegyvidéki színeket.

m.

 

További információk a táborokról és a tanfolyamokról: www.hegyvidekiuszoiskola.hu