Csiperke – vegye a kalapját...!
…de a törzsét se dobja el senki, mert az könnyen megtisztítható, és az íze éppolyan értékes, mint a kalapjának. A boltokban kapható csiperke mellett azonban most válogathatunk az erdei gombákból is, hiszen ilyenkor szívesen megyünk kirándulni, s ha nyitva tartjuk a szemünket, sok frisset fedezhetünk fel a bokrok és a fák alján. (Ne feledjük el mindegyiket szakértővel megvizsgáltatni!) A gombafélék tele vannak értékes tápanyagokkal, bőven tartalmaznak a többi között D-vitamint, kalciumot, káliumot, rezet, B-vitaminokat, szelént, és nem utolsósorban nagyon finomakat lehet főzni belőlük. Még nem jött el a friss gyümölcsök ideje, de alma van bőven, és almás pitét minden valamirevaló háziasszony képes sütni. Olyat viszont, aminek a tésztájába nem kell sem élesztő, sem szódabikarbóna, sem sütőpor, sem cukor, ráadásul nagyon vékony lesz, és amiben főként a töltelék dominál, csak Vera barátnőnk tudott, tőle tanultuk mindnyájan. Titkos receptjét most közkinccsé tesszük.