Májusban mesés az eper, csábító a saláta
Amióta ember az ember, a genetikai programja be van állítva a tavaszi aktivizációra, a több napfényre, a zöldségekben, gyümölcsökben található vitaminokra és nyomelemekre. Nos, májusban itt az alkalom a friss zöldfélék és az első igazi szabadföldi gyümölcs, az eper fogyasztására. A fejes saláta magnéziumban gazdag, és ballasztanyagai – amik miatt alaposan meg kell rágni! – serkentik az emésztést, elősegítik a testsúlycsökkentést. Amilyen finom az eper, olyan kényes is a szállításra, a tárolásra. A túl szép, túl nagy szemű akár még veszélyes is lehet, mert többnyire vegyszerekkel kezelt. Ezért csak megbízható helyről vásároljunk, jól mossuk meg folyó víz alatt, és ne tároljuk sokáig! A földi eper antocinban, karotinban gazdag, cserzőanyagai gyulladásgátló és baktériumölő hatásúak, nagy mennyiségben tartalmaz mangánt, folsavat, C-vitamint, káliumot. A legvonzóbb tulajdonsága viszont az, hogy mesésen finom!