Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Az online térben se hagyjuk magukra a gyerekeket!

Kiemelten gondoskodik a Hegyvidéki Önkormányzat arról, hogy biztonságos környezet fogadja a gyerekeket az általa fenntartott óvodákban, és biztonságban tölthessék idejüket a játszótereken is. Ám nem lehet figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy a digitális világ egyre nagyobb teret hódít az életükben, ezért – az önkormányzatok közt úttörő módon – már évek óta pedagógusképzéseket, iskolai kortársmentor-programokat, valamint szülőknek szóló előadásokat szervez. Legutóbb a Szülői Akadémia foglalkozásain vehettek részt az érdeklődők, akikkel megdöbbentő adatokat osztottak meg az előadók.

Olvasni jó, olvasni menő – és még ajándék is jár érte!

Beiratkozási akciót hirdetett a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár április 2. és május 15. között. A kezdeményezés a legfiatalabb generációt szólította meg, a célja az volt, hogy a 3 és 14 év közötti gyerekek körében népszerűsítse az olvasást és a könyvtárba járást. A toborzásban az Ugocsa utcai tagintézmény volt a legsikeresebb.

A Hegyvidék biztonságot nyújt az idős embereknek

Annak érdekében, hogy az idősek minél tovább biztonságban élhessenek otthonukban, a Hegyvidéki Önkormányzat évek óta segítséget nyújt az érintetteknek lakásaik akadálymentesítéséhez. Az Otthon megöregedni program keretében eddig közel hetven lakásban végeztek el a szakemberek a lakók életét biztonságosabbá tévő különféle átalakítási munkákat.

A békéért is énekeltek a hegyvidéki gyerekek

Harmadik alkalommal hirdetett országos erdei dalos találkozót az Erdő Ajándéka Erdei Iskola és Alapítvány a madarak és fák napja alkalmából. Az immár nemzetközi rendezvény központi helyszíne ismét a Normafa volt, ahová a Hegyvidéki Önkormányzat és a szervezők meghívására ezúttal hét kerületi iskola kórusa érkezett, hogy közösen énekeljen.