Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Árnyas Hegyvidék: milyen fafajtákból választhatunk?

Az önkormányzat Árnyas Hegyvidék programjáról és az ezzel kapcsolatos szavazásról előző lapszámainkban írtunk. A magánkerti ültetésre szánt fafajok néhány tulajdonságukban hasonlítanak – például mind őshonos errefelé –, ugyanakkor szárazságtűrés szempontjából eltérnek, ezért fontos, hogy minden igénylő tudatosan válassza ki a kertje számára legoptimálisabbat. Ehhez szeretnénk most segítséget adni.

Fűnyírás szinte csendben

A szép kert elengedhetetlen velejárója a fűnyírás olykor nyomasztó és gyakorta igen lármás feladata. Ezt a benzingőzös, kábelkerülgetős kerti munkát változtatja szórakoztató időtöltéssé a mechanikus fűnyíró, amelyet gyepünk is szívesen fogad.

Gazdagodhatunk is a felmelegedéssel

Manapság a teraszainkon is feltűnhetnek olyan délszaki növények, amiknek a nevelése egyelőre csak szobában lehet sikeres. A hobbikertészeknek sok fejtörést és egyre fokozódó aggodalmat okozó felmelegedés lehetséges előnyeit gyűjtöttük össze.

Mit tegyünk, ha jönnek a vaddisznók?

Megnőtt a Hegyvidék lakott területeire betévedő vaddisznók száma, a Normafa sétányain is előfordul ember és állat találkozása. Bár alapvetően nem támad ránk, a „jobb félni, mint megijedni” elvet követve érdemes tisztában lenni azzal, mi a teendő, ha szembejön velünk egy csörtető négylábú. Ami biztos, hogy legyünk határozottak és magabiztosak: ne feledjük, a vaddisznó tart tőlünk, és csak arra vágyik, hogy minél gyorsabban elmeneküljön!