Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Európa-bajnok hegyvidéki vívótehetség

A párbajtőr-válogatott tagjaként aranyérmet nyert Koch Máté Tamás az újvidéki Európa-bajnokságon, a kadet korosztály csapaversenyében. A Testnevelési Egyetem Gyakorló Sportiskolai Általános Iskola és Gimnázium diákjával beszélgettünk, aki tíz éve vív, és azért dolgozik, hogy hasonló sportkarriert fusson be, mint példaképe, a londoni olimpián győztes Szilágyi Áron.

Se nem vízi, se nem pálma a vízipálma

A vízipálma ismert és kedvelt szobanövényünk, talán nem is gondolnánk, milyen fontos növénycsaládot képvisel a lakásunkban. Az is ritkaság, ha a szabadban találkozhatunk vele, pedig a kerti tó partján, vagy az erkélyen remekül fejlődik egész nyáron.

Légzőszervi betegségek

A légzőszervi megbetegedésekről és a betegoktatás fontosságáról beszélgettek a résztvevők az Egészségesen a Hegyvidéken – Szabadegyetem legutóbbi találkozóján. A meghívott vendég ezúttal dr. Várdi Katalin, a Budai Egészségközpont tüdőgyógyász szakembere, a Törökbálinti Tüdőgyógyintézet légzésrehabilitációs, krónikus osztályának osztályvezető főorvosa volt.

Kezdődhet a befőzés! – idényjellegű finomságok

A citrom csodás tulajdonságairól, a fenyőrügyek alternatív gyógyerejéről is szó esik ezen az oldalon, amelyen biztos sikert kínáló fogások sorakoznak. Az eperszezonra való tekintettel epres finomságokat is ajánlunk. Elsőként közöljük legkedvesebb, mascarponés epertortánk receptjét. Váljék egészségükre!

Vidám pünkösdi búcsú a Svábhegyen

Bár az égiek nem voltak mindvégig kegyesek az ünneplőkhöz, a rossz idő sem tudta elrontani a vidám hangulatot az idei Svábhegyi Pünkösdi Búcsún. A kulturális rendezvény utolsó napját – a szokásokhoz hűen – a Hősök emlékművénél tartott koszorúzás zárta.

Ajándék muskátlik a hegyvidékieknek

Fejenként egy tálca, azaz tíz tő muskátlipalántával kedveskedett a hegyvidéki polgároknak az önkormányzat. A 32 ezer virág szétosztásában Pokorni Zoltán polgármester, valamint Fonti Krisztina, Váczi János és Kovács Lajos alpolgármesterek személyesen is közreműködtek.

Zöldövezet-díj a lakóközösségnek

Díjat kapott a Városmajor utca 18. szám alatti társasház a MOL Zöldövezet Programja keretében. A lakók az összefogás sikerén felbuzdulva további közösségi célú fejlesztéseket szeretnének elindítani.

Átadták az új XII. kerületi kormányablakot

Most már egy helyen lehet elintézni minden olyan ügyet, ami a kormányhivatal kerületi hivatalának hatáskörébe tartozik. A Széll Kálmán térről elköltöző okmányiroda ugyanis kormányablakként nyílt újra a Kiss János altábornagy utca 31–33/a szám alatt, ahol a hatósági és gyámügyi osztály is helyet kapott.

Utazás a szívünk körül – a városmajori szívklinika igazgatójával

Egy elhúzódó katéteres szívbillentyű-plasztika miatt öt perc késéssel kezdtük meg a beszélgetést a Városmajor utcai Semmelweis Egyetem Szív- és Érsebészeti Klinika igazgatójával, egyetemi tanárral, a Kardiológia Tanszék vezetőjével, Dr. Merkely Bélával. Tekintettel a magyar egészségügy jelenlegi állapotára, orvosra ilyen keveset még soha nem kellett várnunk.

Tovább csökkennek jövőre az adóterhek

A 2017-es költségvetés mindenekelőtt az adócsökkentésről és az otthonteremtésről fog szólni – mondta Fónagy János országgyűlési képviselő, aki Pokorni Zoltán polgármesterrel együtt sajtótájékoztatón ismertette a jövő évi büdzsé tervezetének legfontosabb részleteit.