Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Jóga a tetőn

Nyugalom, testi-lelki felfrissülés, pozitív életszemlélet – ezeket az érzéseket tapasztalhatták meg azok, akik az ötcsillagos MOM Sportban található Fitness&More fitneszkomplexum tetőteraszán a Hegyvidék látképében gyönyörködve jógáztak. Egy különleges edzésen, a rooftop jógán jártunk.

Új képzési rendszer a Shuhari Dojóban

A már megszokott programok mellett szeptembertől vadonatúj tanfolyamokat is indít a Hegyvidék SE keretében működő Győri úti Shuhari Dojo. A XII. kerületben élők és a nappali tagozatos diákok egyes kurzusok árából kedvezményt kapnak.

Új színfoltok a közterületeken

A közterületeket jellemzően kétféle növényzet díszíti: vagy fű, vagy virágágyás. Az idén új színfolttal gazdagodott a paletta a Hegyvidéken, a környéken lakók legnagyobb örömére megjelentek az ültetett virágos rétek.

Önkormányzati segítség a tanévkezdéshez

A korábbi évekhez hasonlóan az új tanévben is többféle támogatással segíti a Hegyvidéki Önkormányzat a XII. kerületben élő szociálisan rászoruló gyerekek iskoláztatását.

Kíváncsi óvodások kísérletezhetnek

Tehetségfejlesztő természettudományos foglalkozások, elektronikusan igényelhető óvodai parkolási engedély, napi háromszori táplálékallergiás étkezés – egyebek közt ezekkel az újdonságokkal találkozhatnak a hegyvidéki óvodások és szüleik a most induló nevelési évben.

Rendhagyó virányosi tanévnyitó

Különleges és emlékezetes tanévkezdetben volt részük a Virányos Általános Iskola elsőseinek. A gyerekeket a hatvan évvel ezelőtti elsősök és egykori tanáruk fogadta az ünnepségen, ami egyúttal azt is jelképezte, hogy virányosi diáknak lenni életre szóló köteléket jelent.

Szeretetdíj a kollégáktól és a közönségtől

A színészkollégák és a közönség szavazatai alapján az idén Schneider Zoltán, a fővárosi Radnóti Miklós Színház művésze kapta meg a Kaszás Attila-díjat. A kecskeméti Katona József Színházban tartott országos évadnyitó gálán Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester, a díj egyik alapítója Kaszás Attila-érdemérmet vehetett át.

Fogadjon örökbe egy padot a Normafán!

Elkészült a futópálya a Libegő felső végállomása és a buszforduló között, megszépült a Béka-tó, és ismét láthatóvá váltak a Tündér-hegyi kőfejtő sziklái. Egyebek mellett ezeket a fejlesztéseket végezte el a nyár folyamán a Hegyvidéki Önkormányzat, valamint a Normafa Park Fenntartó és Üzemeltető Intézmény. A jövőben lehetőség nyílik arra, hogy bárki örökbe fogadjon egy padot a Normafán, amivel hozzájárulhat a terület további szépítéséhez.

MOM Sport Börze szeptember 10-én

Mit sportoljon a gyerek? Úszás, babaúszás, triatlon, szinkronúszás, vízilabda, kézilabda, floorball, tánc, küzdősport, labdarúgás, kosárlabda, Cross Kids, aerobic és megannyi más sport, akár kicsit idősebbeknek is a MOM Sport Börzén szeptember 10-én 10.00-18.00 között.

Ötéves a Hegyvidéki Kulturális Szalon

Zsúfolásig megtelt a Hegyvidéki Kulturális Szalon az intézmény ötéves születésnapi összejövetelére. A program végén az ünneplők közösen fogyasztották el a Hegyvidék tortát.

Az október 2-i népszavazással kapcsolatos tudnivalók

„Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?” A népszavazás napja: 2016. október 2.

Parkolási kedvezmény elektronikus ügyintézéssel

Szeptember 1-je óta – a lakossági várakozási hozzájáruláshoz hasonlóan – már az úgynevezett „Gyermekszállítás bölcsődébe, iskolába, óvodába várakozási hozzájárulás” is igényelhető a hegyvidéki e-ügyintézés rendszerén keresztül.

Iskolai felmérés készült az internethasználat veszélyeiről

A diákok rendszeresen találkoznak az internet árnyoldalaival, negatív élményeik feldolgozásához ugyanakkor nem kapnak teljesen kielégítő segítséget szüleiktől vagy tanáraiktól, már ha egyáltalán felmerül bennük, hogy az idősebbekhez forduljanak megoldásért. Mindez egy átfogó felmérésből derül ki, ami a hegyvidéki iskolákban készült az internethasználat veszélyeiről.

A hegyvidékiek kedvence a Fragola fagylaltozó

Alig több mint egy éve üzemel a Kiss János altábornagy utcai Fragola, de különleges kínálatának köszönhetően máris annyi rajongója van, hogy toronymagasan a legtöbb szavazatot kapta a fagylaltozók kategóriájában meghirdetett „Hegyvidék legjobbjai” versenyen. A díjjal járó oklevelet Pokorni Zoltán polgármester adta át Török Balázs tulajdonosnak.