Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Hegyvidéki Eb-arany tájfutásban

Nagyszerűen szerepelt a Hegyvidék SE két tájfutója a lengyelországi ifjúsági Európa-bajnokságon. Gárdonyi Csilla egyéni sprintszámban ezüst-, váltóban aranyérmet nyert, míg Sárközy Zsófia a legrövidebb számban és váltóban is a negyedik helyet szerezte meg. A versenyről, terveikről és a hegyvidéki tájfutásról a két sportolóval és Kisvölcsey Ákos edzővel beszélgettünk.

Egy nap az egészségért

Több százan kaphattak komplex képet testük állapotáról a Hegyvidéki Ősz programsorozat részeként megrendezett egészségnapon. A MOM Kulturális Központban a felnőttek és a gyerekek is sokféle vizsgálaton, szűrésen vehettek részt.

Vándorpoloska a hegyvidéki kertekben

Az idei időjárás kedvezett a kerti rovarok szaporodásának, így tömegesen jelentek meg máskor is itt élő fajok, amelyek alacsony egyedszámuk miatt eddig nem gyakran kerültek a szemünk elé. Ilyen rovar a kifejlett alakjában zöld színben pompázó vándorpoloska is.

Több diák az iskolákban

Tovább emelkedett a hegyvidéki iskolákba járó diákok száma. Az igényekhez igazodva több helyen új tantermek kialakításával növelték a férőhelyeket.

Indiában segített a virányosi pedagógus

Nem mindennapi utazást tett a nyáron Sóti István. A Virányos Általános Iskola testnevelője hosszabb időt töltött el Indiában, ahol egyebek mellett egy iskola építésében is részt vett.

Fejlesztések a Fekete István iskolában

Mintegy 40 millió forintot fordított a Fekete István iskola felújítására a Hegyvidéki Önkormányzat. Az elsősorban az energiahatékonyságot célzó beruházás részeként megújult a fűtési rendszer, új szigetelést kapott a lapos tető, valamint több helyiséget kifestettek.

Lakossági fórumok a népszavazás kérdéséről

A kényszerbetelepítés elleni népszavazás témájában tartott lakossági fórumokat Pokorni Zoltán polgármester, akinek felkérésére az elmúlt két alkalommal Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár, valamint Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere válaszolt az érdeklődők által felvetett kérdésekre.

Bővült az óvodai játszóudvar

Hintával, homokozóval és különböző játszószerekkel gazdagodott az Orbánhegyi Óvoda Kiss János altábornagy utcai tagóvodájának udvara. A megnövelt területű játszóhelyet már birtokba is vették a gyerekek.

A színházteremtől a párnázott lépcsőkig szólt a zene

Ha itt a szeptember, akkor jön a Hegyvidéki Ősz és a Gesztenye Napok is. Jólesően megszoktuk már, hogy a hónap utolsó hétvégéjén előbb az egészségünket illetően nyugodhatunk meg – vagy kaphatunk szakszerű útmutatót –, majd szabadtéren, tartalmas és szórakoztató műsorok közben élvezhetjük a langyosan simogató napsugarakat.

Milliárdos támogatás a Normafa-programra

Jelentős összegű központi támogatást kap a Hegyvidéki Önkormányzat a Normafa-program megvalósítására – derült ki a képviselő-testület legutóbbi ülésén, amelyen a költségvetés módosítása mellett arról is döntés született, hogy a kerület csatlakozzon a Polgármesterek Klíma- és Energiaügyi Szövetségéhez.

Gyerekek az interneten

Prof. dr. Kósa Éva pszichológus, egyetemi tanár, aki évtizedek óta foglalkozik a média gyerekekre, fiatalokra gyakorolt hatásaival, az elmúlt hónapokban az internethasználat veszélyeiről szóló kerületi vizsgálat elkészítésében vett részt a Hegyvidéki Önkormányzat megbízásából. A kutatás céljai és eredményei mellett a hamarosan induló Szülői Akadémiáról is beszélgettünk vele.