Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Költözik a gyermekorvosi rendelő

A Böszörményi út 42. szám alatti házi gyermekorvosi rendelő és védőnői szolgálat 2017. március 9-től új helyen, a Böszörményi út 20. szám alatti "A" Irodaház földszintjén várja betegeit.

Újabb három dan a Shuhari Dojóban

Megduplázták mesterfokozataik számát a Shuhari Dojo karatésai, akik a legutóbbi országos övvizsgán újabb három dant – azaz fekete övet – szereztek. A Hegyvidék Sportegyesület edzői és tanítványaik a shito-ryu világkupán is remekeltek. Az ott begyűjtött hat érem szintén azt bizonyítja, hogy kiváló szakmai munka folyik a Győri úri dojóban, ahol korosztálytól függetlenül többféle küzdősport rejtelmeinek elsajátítására nyílik lehetőség.

Mielőtt eltennénk a zsírosbödönöket, éljük fel a téli tartalékokat!

Lassan kievickélünk a télből, de vitaminokból sosem késő feltankolni. Még a böjt előtt van időnk lenyomni egy nagy hajrát a konyhában: éljünk a téli szezonban is elérhető természetes immunerősítők adta lehetőségekkel! S ha tiszta a lelkiismeretünk, végül megjutalmazhatjuk magunkat egy kis finomsággal is…

Segítség a rákellenes küzdelem világnapján

A rákellenes küzdelem világnapja alkalmából az idén is jelentős, összesen ötvenmillió forint értékben támogatja a Béres Alapítvány a daganatos betegek gyógyulását. Az adományokat a betegszervezetek mellett az Országos Onkológiai Intézet juttatja el az érintettekhez.

Az év fája a vadalmafa

A hegyvidéki erdőkben is előforduló vadalma neve olyan ismerősen cseng, hogy azt gondolhatnánk, egyike legközönségesebb fáinknak. Pedig a helyzet egészen más: manapság már annyira ritka, hogy védeni kell – egyebek közt ezért is eshetett rá a választás az év fája szavazás során.

Mobiltelefonokkal is varázsol a bűvész-világbajnok

Egy hátizsákos srác lép be a Széna téri kávézóba. Valószínűleg kevesen sejtik, hogy egy híresség ül le közéjük, minden feltűnést kerülve. A Hegyvidéken élő kétszeres bűvész-világbajnokkal, Hajnóczy Somával találkozom, akinek Az illúzió mesterei című show-műsora március 2–5-ig látható a MOM Kulturális Központban.

„Feszegetjük a határainkat”

A Hegyvidékről indult, és országos szintűvé vált. Ahhoz már hozzászokhattunk az utóbbi években, hogy a MOM Kulturális Központ nívósabbnál nívósabb programokat kínál, amelyek a város minden részéből vonzzák az embereket, de a február 21-től második alkalommal sorra kerülő Cziffra Fesztivál minden eddigi rendezvényt felülmúl. Hambuch Gerdával, a MOMkult ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.

Idegenforgalmi adó

Tisztelt Hegyvidéki Polgár! Tisztelt Ingatlantulajdonos! Az internetes szállásfoglaló portálokon (airbnb.hu, booking.com, szallas.hu) keresztül történő rövid távú lakáskiadás kerületünkben is egyre népszerűbbé vált. Azzal azonban nincs tisztában minden szállásadó és házigazda, hogy e tevékenység után is idegenforgalmi adót kell fizetni.

Ebösszeírás márciustól

Tisztelt Kutyatartó, Kutyatulajdonos! Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdése előírja, hogy az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat háromévente legalább egy alkalommal ebösszeírást végezzen. Az ebösszeírás ideje: 2017. március 1.–2017. május 31.

Felnőtté vált a pedagógusbál

Közel háromszázan vettek részt a tizenhetedik alkalommal megrendezett pedagógusbálon a MOM Kulturális Központban. Az ünnepelteket Pokorni Zoltán polgármester köszöntötte.

Több mint 500-zal bővült az óvodai férőhelyek száma

A kerület óvodáival ismerkedhettek, valamint a jelentkezés feltételeiről tájékozódhattak azok a hegyvidéki szülők, akik ellátogattak a Jókai Klubban megrendezett Óvodakóstolgató című programra. A fórumon elhangzott: elektronikusan is intézhető az óvodai jelentkezés, az ehhez szükséges regisztrációt pedig a nyílt napokon is el lehet majd végezni.

Betegszállító kisbuszt kapott a Szent Ferenc Kórház

Jelentős számú beteget fogad a Hegyvidékről a Szent Ferenc Kórház, amely az ellátás körülményeinek javítása érdekében egy szállítójárművet, valamint nyolcmillió forint támogatást kapott a Hegyvidéki Önkormányzattól. A XII. kerület segítségével megvalósuló fejlesztéseket dr. Toldy-Schedel Emil főigazgató mutatta be Pokorni Zoltán polgármesternek.