Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Jankovics Marcell a Hegyvidék új díszpolgára

A Hegyvidéki Napok keretében díszpolgárt avatott a kerület. Jankovics Marcell a Barabás Villában rendezett ünnepségen vehette át a címet. A kitüntetett hangsúlyozta: ez az elismerés sokat jelent a számára, mert érzi mögötte a barátságot és a szeretetet.

Eredményesek a társasházi pályázatok

A közelmúltban elbírált felújítási pályázatok tapasztalatait foglalta össze Kovács Lajos Attila, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodájának vezetője a legutóbbi társasházi fórumon. Mint elhangzott, száztizennégy pályázat felelt meg a követelményeknek, s majdnem hatvanmillió forintot osztott szét az önkormányzat.

Kiegészítő lakbértámogatás rászorulóknak

Pokorni Zoltán kezdeményezésére a kerület képviselő-testülete új pénzbeli támogatás bevezetéséről döntött. A kiegészítő lakbértámogatást azok a szociálisan rászoruló önkormányzati lakást bérlők vehetik igénybe, akik számára a lakbér és a lakásfenntartási költségek már a meglévő támogatási formák mellett is nehézséget okoznak.

Muskátli mindenkinek

Közel ötvenezer tő futómuskátli talált gazdára májusban. Az önkormányzatnak köszönhetően a palántákat ingyenesen vihették haza a polgárok, a növények szétosztásában segédkező kerületi bölcsődék és óvodák számára pedig gyűjtési akció zajlott. Az így befolyt adományokat az intézmények eszközvásárlásra fordítják.

Nem volt rossz válasz

Az idén először a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény is részt vett azon a nagyszabású rendezvényen, amelyen hazai múzeumok mutatták be kulturális kínálatukat az érdeklődőknek.

A kicsi lélek nagyot ér

Az év legnagyobb kerületi napközis eseményének ad otthont a polgármesteri hivatal egész nyáron át. A Napközis Műhelyközösség Apró varázslatok című kézműves-kiállításán a hegyvidéki kisiskolások munkáival ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Laux József, a lovagkeresztes dobos

Benkó Dixieland Band, Omega, LGT, Laux & Cream Cheese, Laux Trió, Joe Laux’s Swing Police – megannyi formáció, amelyeket egyazon név köt össze. Egy rockés dzsesszdobosként megismert zenekarvezetőé, későbbi könyvés hanglemezkiadóé. Laux József, aki májusban ünnepelte 65. születésnapját, ma is aktív zenész.

„Egyetlen, bolondos illúzióért…”

A KOGART Alapítvány Andrássy úti palotájában július 20-ig látogatható Gulácsy Lajos festőművész gyűjteményes kiállítása. Eltekintve egy kisebb, négy évtizeddel ezelőtt Székesfehérvárott rendezett tárlattól, nyolcvanhat év óta először sikerült e tragikus sorsú művész szétkallódott alkotásait ilyen számban felkutatni és egy fedél alá hozni.

Orchideák a szobában

Néhány évvel ezelőtt az orchidea nem tartozott az otthon tartható növények közé. A virágboltban átlátszó dobozba zárva, egyesével lehetett megvásárolni a – borsos árú – virágfejeket. Manapság azonban már a hipermarketek polcairól is leemelhetjük a virágzó tövek széles választékát, ráadásul az áruk sem több, mint egy-két szál hazai, vágott rózsáé vagy liliomé.

Tök: tökéletes csemege

Ki ne szeretné ropogtatni az enyhén megpirított tökmagot? Persze, a töknek nemcsak a magja értékes, hanem sok egyéb módon is hasznosítható a konyhában.

Olimpiai relikviák kiállítása

A Hegyvidéki Napok nyitányaként olimpiai emlékkiállítás nyílt a Csörsz utcai művelődési központban. A XII. kerületi Szabadidősport Központ kerületi olimpikonok olimpiai érmeit, egyéb emléktárgyait és róluk készült korabeli tudósításokat, fotókat állított ki.