Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Veteránok vívtak a János-hegyi kilátónál

Hagyományteremtő szándékkal először rendeztek tőrbajnokságot veteránoknak az Erzsébet-kilátónál. A Csacsi kupa nagyszerűen szolgálta a sportág népszerűsítését, egyúttal bebizonyította, hogy a sportolásról idősebb korban sem kell lemondani.

Fügét mutatunk a Hegyvidéken

A címben szereplő szójáték mögött a XII. kerületet érintő érdekesség rejlik, a füge ugyanis hazánk kevés területén érzi olyan jól magát, mint épp a Hegyvidék déli lejtőin. Így aztán büszkék lehetünk rá, hogy mi valóban tudunk fügét mutatni.

Fainjektálással védik a vadgesztenyefákat

Az idén először fainjektálásos módszerrel gondoskodtak a vadgesztenyefák aknázómoly elleni védelméről több önkormányzati intézmény kertjében. Az új eljárás sok szempontból kedvezőbb a permetezéshez képest, egyfelől azért, mert a nehezen hozzáférhető helyeken, épületek mellett is könnyen és biztonságosan alkalmazható, másrészt a fa azon részein is védelmet biztosít, amelyeket nem lehet elérni permetezőgéppel.

Szépülő bölcsődék, óvodák, iskolák

Minden évben a nyári szünetre időzíti a kerülethez tartozó bölcsődék, óvodák és iskolák épületeiben esedékes karbantartási munkálatokat és fejlesztéseket a Hegyvidéki Önkormányzat. Az energiatakarékosságot szem előtt tartva az idén több intézményben nyílászáró-felújítás, valamint kazáncsere történt.

Díszpolgári címet kapott dr. Báthory Katalin vegyészmérnök

„Sohasem egyedül, hanem közösségben dolgoztam a közért” – mondta el önmagáról a díszpolgári címmel kitüntetett dr. Báthory Katalin vegyészmérnök, aki nemcsak szakterületén, a szabványosítás és a környezetvédelem világában, hanem fontos helyi és nemzeti ügyekben is elismerésre méltó eredményeket ért el másokkal együttműködve.

Biztonságban a netvilágban

Hegyvidéki ONvédelem Program néven átfogó kampányt indított az önkormányzat a gyerekekre leselkedő internetes veszélyek visszaszorítása érdekében. Az online visszaélésekre, valamint azok kivédésének módjaira diákok és pedagógusok képzésével, Szülői Akadémiával és köztéri installációkkal, például a „cukros bácsi” és az „adathalász” figurájával hívják fel az érintettek figyelmét.

Adófizetési határidő

A 2016. II. félévi helyi adók (építményadó, telekadó, kommunális adó) és a gépjárműadó fizetési határideje: 2016. szeptember 15.

Biztonságos csomópont a Kútvölgyben

Teljesen átalakult a Kútvölgyi út–Kútvölgyi lejtő–Alsó Svábhegyi út csomópontja. A kereszteződésben immár körforgalom segíti a biztonságos közlekedést, a szakemberek parkolásgátló oszlopokat helyeztek ki, növényeket ültettek, gyalogátkelőket létesítettek, valamint felújították a közeli buszmegállókat. Mint a hivatalos átadáson elhangzott, a jövőben további jelentős fejlesztésekre készül a Hegyvidéki Önkormányzat a Zugligeti út térségében.