Főzzünk a szabadföldi termésekből, amíg lehet!
Régimódi nyár volt az idei. Az elmúlt évek embert próbáló kánikuláihoz képest most többnyire kellemes, meleg napok és hűvös éjszakák váltották egymást. Nem csoda, ha ilyen időben megjön az ember kedve a befőzéshez, sütéshez, főzéshez, pláne akkor, ha olyan helyen töltjük a nyarat, ahol van kistermelői piac, netán a mi kiskertünkben is beérik ez-az. Az idén próbabefőzést tartottunk a meggy-málna lekvárból és az őszibarack-sárgabarack kombó arányait is igyekeztünk kikísérletezni. A friss gyümölcsöket sütibe, a zöldfűszereket mártogatósokba szórtuk, a zöldségekkel megágyaztunk a húsoknak, a nyári színek ihletadó sokaságát pedig igyekszünk majd átmenteni az őszbe és a télbe is…