Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Új hegyvidéki műemlék épületek

A Hegyvidék méltán lehet büszke épített örökségére, épületei közül nem egy a magyar kultúrtörténet része. A kerület lakói számos alkalommal bizonyították – elég csak az értékvédelmi pályázatok sikerére gondolni –, hogy értő módon gondozzák ezeket a kincseket. Örömteli, hogy az illetékes minisztérium is hasonlóképpen vélekedik: nemrégiben öt hegyvidéki épületcsoport kapott műemléki védettséget.

Az_idoseket_unnepeltek_a_MOM-ban

Az időseket ünnepelték a MOM-ban

Zene, tánc és próza színesítette az idősek világnapja alkalmából rendezett önkormányzati ünnepséget. A felújított MOM Kulturális Központban neves előadók léptek pódiumra, az önkormányzat nevében Kovács Lajos alpolgármester köszöntötte az ünnepelteket, akik ezúttal is ajándékcsomagot kaptak.

Kilencszaz_uthibat_javitottak_ki1

Kilencszáz úthibát javítottak ki

Közbeszerzési eljárást írt ki az önkormányzat nyáron a kerületi utak karbantartására. A győztes Penta Általános Építőipari Kft. szeptember eleje óta ötven utcában közel kilencszáz úthibát javított ki, valamint megtörtént több nagy forgalmú járdaszakasz felújítása is.

Viztisztito_a_Sportmaxban

Víztisztító a Sportmaxban

Pályázati támogatásból ősszel UV-lámpás víztisztító berendezést helyez üzembe az önkormányzat a Sportmax Hegyvidék uszodájában. A környezetbarát, vegyszermentes technológia a csíra- és baktériummentesítés mellett a víz, valamint a légtér klórtartalmát is jelentősen csökkenti.

Polgárőrök a Hegyvidéken

A törvényi változások folytán a Hegyvidéki Polgárőr Egyesület a továbbiakban a rendőrséggel kötött írásbeli együttműködési megállapodás alapján végzi munkáját. Az egyesület önkéntesei közel tíz éve dolgoznak a kerületiek biztonságáért.

Onkormanyzati_testuleti_ules

Önkormányzati képviselő-testületi ülés

A szeptemberi önkormányzati testületi ülés kezdetén a képviselők egyperces néma felállással adóztak a napokban elhunyt Makovecz Imre építész, a Hegyvidék díszpolgárának emléke előtt. Ezután Pokorni Zoltán polgármester emlékéremmel köszönte meg a nyugdíjba vonuló Miklóshalmi Péter csoportvezető munkáját, aki húsz éven keresztül segítette a képviselő-testületet.

Ujranyitas_nyitas_az_ujra1

Újranyitás, nyitás az újra – Hegyvidéki Ősz fesztivál

A díszvendégek szombat reggel népi faragású kupákból ittak a „hazaköltöző” biopiac egészségére, vasárnap este pedig az Amadinda ütőhangszeres együttes kirobbanó sikerével zárult a felújított MOM Kulturális Központ színpadának felavatása. A kettő között megfordult nálunk Halász Judit, Rúzsa Magdolna, a Solti iskola vonószenekara, a Duna Művészegyüttes és még sok kiváló előadó. Talán az eddigi legsikeresebb Hegyvidéki Ősz fesztiválnak lehettünk szem- és fültanúi szeptember 24–25-én.

Ezerotszaz_vizsgalat_a_Hegyvideki_Egeszsegnapon1

Ezerötszáz vizsgálat a Hegyvidéki Egészségnapon

Bár az egészségügyi szűrések adott esetben szó szerint életet menthetnek, az emberek jelentős része mégsem jár el rendszeresen orvosához. Kovács Lajos egészségügyért felelős alpolgármester ezért is könyvelte el sikernek, hogy több százan vettek részt az őszi egészségnapon.

A_betegek_lelkevel_is_foglalkozik

A betegek lelkével is foglalkozik

A Zugligeti úti rendelőben dolgozó dr. Tulipánt Katalin háziorvos huszonnégy éve szolgálja a környék betegeit. Legnagyobb sikerének azt tartja, hogy páciensei többségével sikerült szoros, bizalmi kapcsolatot kialakítania. Kitüntetése alkalmából kérdeztük őt munkájáról.

Roplabda-nagyhatalom_lehet_a_Hegyvidek

Röplabda-nagyhatalom lehet a Hegyvidék

A BSE mellett újabb hegyvidéki csapat próbál megkapaszkodni a hazai női röplabda elitmezőnyében. A már rövid távon is merész álmokat szövögető Aluprof-TF Budapest – a Központi Röplabda Akadémia közreműködésével – a kerületi iskolákra építené az utánpótlását.