Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Csaba hiúz a vadasparkba érkezett

Új hiúz került Szegedről a Budakeszi Vadasparkba az ott élő, aggastyánnak számító fajtársa mellé. Csaba és Hubert szomszédok lettek, de szó sem lehet arról, hogy találkozzanak.

A királyok virága, a hibiszkusz

Kicsit talán fellengzősen hangzik a cím, pedig Délkelet-Ázsiában a hibiszkuszt valóban Bunga Rajának, azaz a király virágának nevezik. A hibiszkuszvirágok képe az egzotikus hangulat egyik elterjedt szimbóluma, a hawaii lányok ékszere ott virít a fürdőruhákon, a kozmetikumokon és sok utazási hirdetésben is.

A szembetegségek többsége gyógyítható

Egy sokakat érintő betegségcsoportról, a szem elváltozásairól szólt az Egészségesen a Hegyvidéken – Szabadegyetem legutóbbi előadása. Dr. Szigeti Zoltán, a Szent János Kórház szemész főorvosa elmondta, hogy gyógyszeres kezeléssel, esetleg műtéttel szinte valamennyi szembetegség gyógyítható, míg megfelelő életmóddal a legtöbb panasznak elejét vehetjük.

Németül vitatkozásból jeles!

Nyolc ország versenyzői vesznek részt annak a Goethe Intézet által koordinált német disputaversenynek a döntőjében, amelyet országos szinten egy kerületi diáklány, Pőcze Júlia nyert meg. A Tamási Áron gimnázium tanulójának vita közben jött meg a kedve a versenyhez.

Ahol mindig minden másképp történik

Az államtól a Brunszvik Teréz-díjat és két Arany Katedra Emlékplakettet, míg a kerülettől az Eötvös József-gyűrűt is átvehette az elmúlt években Palotai Istvánné, a KIMBI Óvoda vezetője, aki most, megbízatása utolsó esztendejében a főváros Bárczy István-díját érdemelte ki. „Lia néni” a szülőkkel való szoros együttműködést, valamint az innovációt, a fejlődést szem előtt tartva alakította különleges hellyé a mártonhegyi intézményt, amely tavaly európai uniós támogatással jelentősen kibővült és megújult.

Köszönet az intézményvezetőknek

Ünnepélyes tanévzáró értekezletet tartott a Hegyvidéki Önkormányzat, amin Pokorni Zoltán köszönetet mondott az intézményvezetőknek az elmúlt egy évben végzett munkájukért. A polgármester az óvodabővítési elképzelésekről, valamint a kulturális intézményhálózat tervezett fejlesztéséről is beszélt a találkozón.

I. Sherpa-futás a János-hegyen

Június 21-én rendezik meg az első teherhordó versenyt Budapesten, a János-hegyen. A Sherpa Manó futamra a gyermekek, a Sherpa Rallyra nők és férfiak jelentkezhetnek. További információk a www.sherparally.hu weboldalon.

Hopp-Parádé: veszélyben volt a versenycsúcs

Mindössze öt centivel maradt el a 2010-ben felállított versenycsúcstól az orosz Szergej Kucserjanu, aki végül 5,60 méteres, nemzetközi szinten is figyelemre méltó eredménnyel nyerte meg a X. Hopp-Parádé rúdugró számát. A Sirály sétányon immár harmadik alkalommal megrendezett gálán most először tapsolhatott rúdugróknak a közönség, de a legjobb magyar távolugrók és a gyerekek is szerephez jutottak.

Hegyvidéki Napok: igazi családi ünnep

Olyan volt, mint egy hatalmas családi ünnep: körhintázó, mindenfelé kúszó-mászó gyerekek, babakocsit toló anyukák, borospoharat szorongató apukák, kirakodóvásáron szemlélődő nagymamák és nagypapák együtt mulattak két napon át a Gesztenyés kertben. A hetedik alkalommal megrendezett Hegyvidéki Napok korosztályoktól függetlenül óriási sikert aratott.

Ellenőrizhető módon kell kihelyezni a mozgáskorlátozottak igazolványát

A mozgáskorlátozottak parkolási igazolványával az arra jogosultak díjfizetés nélkül parkolhatnak a várakozási övezetekben, vagy a számukra kijelölt parkolóhelyeket is használhatják. Érdemes betartani a kártya kihelyezésének szabályait, ezeket ugyanis rendszeresen ellenőrzik a visszaélések kiszűrése érdekében.

Újabb útszakaszok újulnak meg

Ebben az esztendőben is az iskolai szünidőhöz igazítja a nagyobb közterületi fejlesztéseket a Hegyvidéki Önkormányzat. Júniusban hét helyszínen indulnak járda-, lépcső- és útépítések, míg szeptemberig további nyolc útszakasz – köztük a Németvölgyi út egy részének – aszfaltburkolata újul meg. A korábban megkezdett munkálatok közül már befejeződött a járdaépítés a Diana közben, valamint a Szépkilátás lépcsőhöz csatlakozó vadonatúj gyalogjárót is birtokba vehették a környéken élők.

Svábhegyi Pünkösdi Búcsú megemlékezésekkel

Szórakoztató műsorok, vidám beszélgetések a sörpadon, színes kirakodóvásár, sváb dallamok – ismét felejthetetlen élményekben volt részük azoknak, akik kilátogattak a Diana parkba a Svábhegyi Pünkösdi Búcsúra. A kulturális rendezvény részeként megkoszorúzták az Eötvös úti feszületet, valamint megemlékezést tartottak a hősök emlékművénél.