Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Szőlőünnep - Hegyvidéki Ősz szeptember 22-23-24-én

Ingyenes családi programokkal, koncertekkel, előadásokkal, szőlőünneppel és terményünneppel várják az érdeklődőket a Hegyvidéki Ősz rendezvénysorozaton szeptember 22-23-24-én a Városháza téren, a Sirály sétányon és a Diana parkban.

Energiát adó, friss és tápláló étkek az őszi hajtáshoz

Megérkezett az ősz, visszavonhatatlanul. A délutáni fények egyre inkább megtörnek, az esték hűvösödnek. A szőlőtőkék lassan megkönnyebbülnek terhüktől, mi pedig elbúcsúzhatunk a balatoni lankáktól. Ezzel együtt beindul a városi verkli, újra visszazökkenünk a hétköznapi kerékvágásba – de ilyenkor, kicsit felüdülve, nagyobb kedvvel vágunk a munkába, és nagyobb lelkesedéssel vetjük bele magunkat a főzésbe is! Receptjeinkkel igyekszünk tápot adni ennek a lendületnek.

Fogadjunk örökbe egy zöld területet!

Jóleső kis közösségi kertészkedésre hívja a XII. kerület lakóit a Hegyvidéki Önkormányzat nemrég megalakult zöld irodájának új kezdeményezése. Az ötlet nagyon egyszerű, ugyanakkor szokatlan és előremutató – már csak önkéntes amatőr kertészekre van szükség!

Hét ország művészei a Hegyvidéken

Az idén huszonegyedik alkalommal rendezték meg a Hegyvidéki Nemzetközi Művésztelepet. A tíznapos programra a hazai művészek mellett hét országból érkeztek alkotók.

A legendás zugligeti villamos története

Elkészült az egykori zugligeti lóvasút-végállomás korhű rekonstrukciója. A szeptember 17-én a nagyközönség előtt is megnyíló műemlék épületben a Zugliget történetét feldolgozó kiállítás is látható lesz – helytörténeti rovatunkban ezúttal is ennek anyagából válogattunk.

A Révész Margit Gyermekszanatórium és a Preisich Szanatórium

Nemcsak a gyönyörű kilátás és a fogadók sokasága vonzotta fel a Zugligetbe a budai és pesti polgárokat, hanem az egészséges levegő és a nyugalmat árasztó természet is. Ennek köszönhető, hogy több gyógyászati intézmény, így a Révész Margit Gyermekszanatórium és a Preisich Szanatórium is virágzóan működött a környéken.

Színes hegyvidéki nyári táborok

Sok szülő használta ki ezen a nyáron is a XII. kerületi táborozási lehetőségeket. A gyerekek igazán nem panaszkodhatnak, hiszen az önkormányzati táboroktól a MOM Sport programjaiig rengeteg változatos elfoglaltságot találhattak a szünidőben.

Még több „szeme” lesz a rendőrségnek

A Hegyvidéki Önkormányzat beruházásában az idén újabb kamerákkal bővül a XII. kerületi térfigyelő rendszer. A bővítés hasznát egyértelműen igazolják a rendőrség tapasztalatai: Sztanyó István, a XII. kerületi rendőrkapitányság vezetője interjúnkban arról is beszélt, hogy a rendszer fejlesztésével egyidejűleg az érintett területeken látványosan csökkent a bűncselekmények száma.

Krisztik Csaba kapta a Kaszás Attila-díjat

„Öröm és remegés egyszerre” – így írta le érzéseit Krisztik Csaba, a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának tagja, miután az országos színházi évadnyitó gálán ő vehette át a Kaszás Attila-díjat. A Győri Nemzeti Színházban rendezett ünnepségen, mint Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester fogalmazott, a jelöltekkel ezúttal is a művészet, nem pedig a színházipar gyarapodott.

Hűséges pásztor és kiváló polgár

Díszpolgári címet kapott Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház Dunamelléki Református Egyházkerületének püspöke, a Budahegyvidéki Református Egyházközség lelkészi vezetője. A címmel járó kitüntetést Pokorni Zoltán polgármester adta át a lelkipásztornak, akinek tevékenységét Trócsányi László igazságügyi miniszter méltatta a MOM Kulturális Központban rendezett ünnepségen.