Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Zenei csemegék az idei Cziffra Fesztiválon

Bővül a rendezvények, a helyszínek és a részt vevő művészek száma is a harmadik Cziffra Fesztiválon – ami viszont állandó, az a rendkívül magas színvonal. A február 19–27-ig tartó esemény mára hazánk egyik legismertebb és legnépszerűbb sorozatává nőtte ki magát, amely minden korosztálynak különleges életérzést és számtalan megismételhetetlen pillanatot nyújt.

Megnyílt a hegyvidéki Makovecz-emlékház

A tavaly novemberi hivatalos átadás után a napokban a nagyközönség előtt is megnyitotta kapuit a Makovecz Központ és Archívum, ahol kiállítás látható a Hegyvidék díszpolgára, Makovecz Imre terveiből és személyes tárgyaiból. A Városkúti út legelején álló, szolid, gömbölyded házat magának tervezte az építész, ám már nem érhette meg, hogy beköltözhessen új otthonába.

Színes, ízletes fogásokat a hétköznapokra is!

Túl az ünnepi súlyos étkeken, itt az ideje, hogy kissé fellélegezzünk! Könnyű, ám ízletes ételekkel készülünk a januárra. Vöröslencseleves, juhtúrós csirke, mandarinos tarte, lila burgonyás zsömle szerepel a menüben, és szokás szerint praktikus, ősi fortélyokat is előástunk a múltból.

Mozgásszervi szűrés gyerekeknek

A mozgásszervi elváltozásokra különösen igaz, hogy a korai felismerés után jelentősen javítható a betegek állapota, sőt a kedvezőtlen folyamatok akár vissza is fordíthatók. Ezt a célt szolgálja a Hegyvidéki Önkormányzat szervezésében 2000 óta minden évben megtartott ortopédiai szűrővizsgálat, amin a XII. kerületi általános iskolákba és óvodákba járó gyerekek vesznek részt.

Az év fája 2018-ban a virágos kőris

Már megszokhattuk, hogy az év elején különböző szervezetek megválasztják az év madarát, vadvirágát, állatát, rovarát, miegymását. Az idén a fák között egy olyan fajra esett a választás, amelyik nem hivalkodik, pedig kerületünkben is gyakori, így házunk táján is találkozhatunk vele.

Sváb Disznótor

A Schwabenberg-Svábhegy csapata a XII. kerület képviseletében szeretettel várja Önt és családját Sváb Disznótorára január 20-án Budakeszin, a Park Center mögött.

Az első idei hó a Normafán

Az újév beköszöntével nem kellett sokat várni, hogy megérkezzen az első havazás a Hegyvidékre. Képgalériánkban megtekithetik, hogyan élvezték ezeket a napokat kicsik és nagyok a hóval borított Normafán.

Mosolyt varázsoltak az arcokra a hegyvidéki gyerekek

„És mégis, ma is, így is, örökké mennyit ad az élet! Csendesen adja, két kézzel, a reggelt és a délutánt, az alkonyt és a csillagokat, a fák fülledt illatát, a folyó zöld hullámát, egy emberi szempár visszfényét, a magányt és a lármát! [...] Ajándék ez, csodálatos ajándék” – így ír Márai Sándor az életről, amit minden évben a karácsonyi időszakban adománygyűjtésekkel tesznek még boldogabbá a hegyvidéki gyerekek.

Parkolási engedélyek igénylésének ügyintézése

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy 2018. év január hónapban ügyfélszolgálatunk hétfői napokon meghosszabbított nyitvatartási időben, 19.00-ig fogadja az ügyfeleket, tekintettel a lakossági várakozási hozzájáruláshoz kapcsolódó engedélyek kiadására.

Fűtési támogatás a rászorulóknak

Számtalan feladat ellátása mellett a szociális támogatások bővítésére is lehetőséget biztosít a Hegyvidéki Önkormányzat 2018-as költségvetése, amit tavalyi utolsó, decemberi ülésén fogadott el a helyi képviselő-testület. Új ellátási forma a fűtési támogatás, ezt novembertől márciusig vehetik igénybe a rászorulók.

Emléktábla dr.Kertai Pál tiszteletére

Nagy tudású, humoros, ám végtelenül szerény ember volt. Most biztosan azt mondaná: minek ez a felhajtás? Ekképpen jellemezték egykori kollégái dr. Kertai Pált, volt országos tisztifőorvost, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) megalapítóját, amikor emléktáblát avattak egykori otthonánál, a Csaba utca 16/b szám alatti háznál.