Meddig tart az aranytartalékunk?
Legtöbbünk igyekezett jól bevásárolni a viharos vírusos időszak legelején, mondván, ami a kamrában van, az biztosan van. Feltehetően jól is gazdálkodtunk a készletekkel, mert még jócskán maradt belőlük, és időnként a magunk vagy a szeretteink jóvoltából az utánpótlásról is gondoskodtunk. Örülhetünk hát, hogy a konyhában minden jól alakul, de nem lehet nem észrevenni, hogy örömünkben mások is osztoznak… Most ugyan senkihez nem járnak vendégek, de a molyok karanténügyben teljesen tájékozatlanok. Így újabb megpróbáltatás vár ránk, ha meg akarjuk őrizni mindazt, amit üggyel-bajjal felhalmoztunk. Át kell néznünk, válogatnunk a lisztféléket, darát, rizst, zsemlemorzsát, minden hüvelyest és gabonafélét, szárítmányokat, fűszereket, aszalványokat, diót, mandulát, mogyorót – egyszóval a teljes készletet. Igazi tavaszi nagytakarítást kell tartanunk a konyhában. Zárjunk mindent üvegbe, dobozba, fagyasztóba, és amit lehet, minél előbb használjunk fel!