Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Hogyan gondozzuk gyümölcsfáinkat?

Szakmai előadás március 9-én 17.00-18.00-ig a Hegyvidéki Kulturális Szalonban. Dr. Gutermuth Ádám előadása ültetési, gondozási, ápolási tudnivalókról. A részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

Kinek így, kinek úgy – a tavasz a megtisztulás időszaka

Az új év első hónapjainak uborkaszezonját nyilván nem lehet máshogy kitölteni a kereskedelemben, mint úgy, hogy a legunalmasabb házimunkához a legkülönfélébb leárazott termékekkel próbálnak kedvet csinálni nekünk, háziasszonyoknak. Nekem ugyan vajmi kevés sikerrel… Sokkal könnyebb ösztönözni a test megtisztítására! Nem kell hozzá más, mint néhány finom és egészséges fogás, amelyet örömmel készíthetünk el a böjti napokban. Ehhez is kínálunk most ötleteket.

Ismét győzött a SYNUS

A szinkronúszás egyik kiemelkedő hazai seregszemléje a SYNUS Kupa, amelynek ötödször adott otthont a MOM Sport uszodája. A sportág ünnepén közel négyszázan álltak rajthoz, és az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is a házigazda SYNUS SC bizonyult a legeredményesebb egyesületnek.

Verdi József úr és az erkély a budai Váralagútban

Merre van a Királyok Terme? Kit rejt a Városliget jelöletlen sírja? Hol lehet látni Verdi József úr plakátját? Ezekről a kevésbé ismert kultúrtörténeti érdekességekről is szó esett Tóth József „Füles” fotóművész Rejtőzködő Budapest című kötetének bemutatóján.

Az év vadvirága a nemes májvirág

Bár nem nevezhető gyakori fajnak, nekünk szerencsénk van, a nemes májvirág előfordul a Hegyvidék erdeiben. Olykor talán még kertjeink elfeledett szegleteiben is felbukkan egy-egy példánya. Különleges életmódja mellett kiemelést érdemel a népi gyógyászatban betöltött szerepe.

Nyitott szív, nyitott ajtó

Mostantól nem csak anyagilag segíti a rászoruló XII. kerületi egyetemista, főiskolás diákokat a Hegyvidéki Önkormányzat. Megállapodás született ugyanis a Soroptimist International (SI) Budapest Corvinus Clubbal egy mentorprogramról, amely személyre szabott támogatást kínál a fiataloknak.

Tízmillió forint társasházaknak

Huszonegy társasház közel tízmillió forintos vissza nem térítendő támogatáshoz jutott a Hegyvidéki Önkormányzat vis maior pályázatán. A kiírás folyamatos, a váratlan események elhárítását megkönnyítő anyagi segítségre egész évben – november 30-ig – pályázni lehet.

Állt a bál a Svábhegyen

Saját készítésű finomságokkal megrakott kosarakkal, ételekkel és italokkal érkeztek a sváb batyus bál vendégei a Jókai Klubba. A hagyományos télbúcsúztató mulatságon kiderült, milyen az igazi farsangi fánk.

Megemlékezés március 15-én

A Hegyvidéki Önkormányzat tisztelettel meghívja Önt és családját az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának tiszteletére 2020. március 15-én 10 órakor megrendezendő ünnepi megemlékezésre.

Alapítványi bál egy jó ügyért

Farsangi mulatságot szervezett a Konduktív Óvodáért Alapítvány, a jótékonysági akció bevételét a Semmelweis Egyetem Pető András Gyakorló Óvodájának ajánlotta fel. Az összegyűlt adományokat a gyerekek mozgásfejlesztéséhez szükséges eszközök vásárlására és sportprogramok szervezésére fordítják.

Cziffra György Fesztivál – a zene szabadsága

Mi kell egy sikeres fesztiválhoz? Mindenekelőtt olyan fáradhatatlan szervező, mint Balázs János zongoraművész, aki invenciózus játékával a koncertek fényét is emeli. Világhírű vendégek, mint Vagyim Repin hegedű-, vagy Jevgenyi Kiszin zongoraművész, akik örömmel vállalják a felkérést, hogy így adózzanak a fesztivál névadója emlékének. Kitűnő helyszínek, mint a MOMkult, a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont, a Müpa és a Zeneakadémia, és persze közönség, amely az utolsó ülőhelyig megtölti ezeket. Az ötödik Cziffra György Fesztiválnál mindez adott volt, nem is lehetett más a vége, mint a gálakoncertet záró, régen látott ováció. Jövőre pedig, Cziffra György születésének 100. évfordulója alkalmából következhet egy még nagyobb zeneünnep.