Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Vérnyomásmérők rászorulóknak

„Élj SZÍVSN, avagy ismerjük-e az infarktus és a stroke tüneteit” címmel januárban tartotta első előadását a Kulturális Szalonban a SZÍVSN Országos Betegegyesület. Bernáth-Lukács Zsuzsa, a szervezet elnöke tíz vérnyomásmérőt adott át a kerületben élő keringési problémákkal küzdő rászorulóknak.

Időskori egészséges táplálkozás

Az Egészséges Hegyvidék programsorozat keretében továbbra is minden hónap harmadik szerdáján rendezik meg az Idősek Egészség Iskoláját a Kulturális Szalonban. Az Országos Gerincgyógyászati Központ szakmai támogatásával megtartott januári előadáson Tarnai Irén dietetikus az időskori táplálkozással kapcsolatban adott hasznos tanácsokat.

Helytálltak a magyar kerekesszékes rögbisek

Újabb nagy nemzetközi sporteseménynek adott otthont a MOM Sport. Hat ország részvételével itt rendezték meg az első European Maximus Open kerekesszékes rögbitornát.

A Fájdalom Ambulancia futópadján lógtak az MTK focistái

A hazai profi labdarúgócsapatok közül elsőként az MTK vette igénybe a MOM Sportban található Fájdalom Ambulancia egyedülálló szolgáltatását, és elvégeztette a játékosok biomechanikai felmérését. Az eredmények birtokában olyan edzésterv dolgozható ki, ami elősegíti a rehabilitációt, és hozzájárul a sérülések elkerüléséhez.

Szeretettel, Kudlik Júliától

Kamaszkori csúfsága miatt majdnem lemondott szereplési vágyáról, végül ügyelőből lett az ország egyik legünnepeltebb televíziós bemondónője Kudlik Júlia. Nyugdíjas éveit úgy kezdte, hogy elvégzett egy egyetemet, legújabban pedig egy Szvorák Katalinnal közös lemez bemutatójával járja az országot a Nemzeti Konzultáció arca, aki Kondor Katalinnal beszélgetve sok mindent elárult magáról, elveiről és céljairól a magyar kultúra napján, a Barabás Villa Ismeretlen ismerősök sorozat legutóbbi alkalmán.

Díjnyertes tündérek

A Csomótündér című darab rendezőjeként a fődíjat és a különdíjat is hazavitte a Marczibányi Téri Művelődési Központban november végén lezajlott Gyermekszínházi Szemléről Kuthy Ágnes báb- és gyermekszínházi rendező, aki néhány ifjúkori évet leszámítva a Hegyvidéken töltötte egész eddigi életét. A rendezőnővel a gyerekdarabok problémafeltáró feladatáról, sikerekről és az igazi otthon hangjairól beszélgettünk.

Szánkózás a Svábhegyen

A Svábhegy adottságai minden korban kedveztek a szabadban eltöltött sportolásnak. A két világháború közötti években nyaranta sok egyéb időtöltés mellett lehetett itt teniszezni, golfozni, lovagolni, túrázni, a havas időszakban pedig megnyílt a lehetőség a téli sportok kedvelői előtt. Korábban már írtunk a sípályákról, most következzék az egykor népszerű szánkópálya!

Küszöbön a harmadik rezsicsökkentés

„A harmadik rezsicsökkentés három területet, a villamos energiát, a gázt és a távfűtést érinti” – mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára azon a hegyvidéki lakossági fórumon, amelyen a közműdíjak mérséklésével kapcsolatos kormányintézkedések hátteréről kaptak részletes tájékoztatást az érdeklődők.

Folytatódtak a megbeszélések a Normafáról

Változatlanul élénk érdeklődést mutatnak a civilszervezetek a Normafa tervezett rehabilitációjával kapcsolatban. Az elmúlt napokban kerékpáros-szervezetekkel, a fogyatékkal élők diáksportszövetségével, valamint egy örökségvédelemmel foglalkozó alapítvány képviselőivel folytatott megbeszéléseket Pokorni Zoltán polgármester.

Nagyszabású csatornaépítés

Várhatóan február második felében jelentős csatornaépítési munkálatok kezdődnek a XII. kerületben. A beruházás menetéről és az esetleges forgalomkorlátozásokról a munkavégzést megelőző időszakban a kivitelező, valamint lapunk ad tájékoztatást.

Karbantartott kerületi utak

A kedvező időjárást kihasználva a kerület több pontján közterületi munkálatokba, valamint kényelmi és biztonságtechnikai fejlesztésekbe kezdett a Hegyvidéki Önkormányzat. Vadonatúj korlát épült a Ribizli lépcsőnél, babakocsirámpa a Városmajor utcában, és számos úthibát is kijavítottak a szakemberek.