Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Új géndiagnosztikai központot avattak

Felavatták az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrum új épületét. Az egészségügyi szolgáltató most már sokkal tágasabb és komfortosabb környezetben fogadhatja pácienseit.

Egészségesen, stresszmentesen

Hogyan szabadulhatunk meg a stressztől? – tette fel a kérdést az Egészségesen a Hegyvidéken – Szabadegyetem áprilisi előadásában dr. Császár Noémi. A pszichológus szerint a válasz a boldogságban keresendő: ha képesek vagyunk kiegyensúlyozottá tenni életünket, megtaláljuk a pillanatok örömét, biztosak lehetünk abban, hogy megszabadulunk a testet és lelket egyaránt pusztító negatív stressztől.

Nyitott kapuk a lelkek felé

Kett Groza János képzőművészeti alkotásait láthatják az ügyeiket intéző kerületiek a polgármesteri hivatal első emeleti folyosógalériáján. A tárlat megnyitóján Bognár Levente, Arad alpolgármestere egy hivatalos dokumentumot nyújtott át Fonti Krisztina hegyvidéki alpolgármesternek, amiben Arad városa a Hegyvidékkel való testvérvárosi kapcsolat létrehozásának szándékát fejezi ki.

Élet-tér

Berzy Katalin különleges technikával reprodukált hétköznapi tárgyakat, míg Titkó Ildikó a Hegyvidék legromantikusabb helyszíneiről készített tusrajzokat. A Barabás Villa Galériában nyílt Élet-tér című kiállításon a látogató úgy érzi magát, mintha egy rég nem látott barát otthonába csöppent volna.

Példa és kötelezettség

Barátai, pályatársai, tanítványai köszöntötték a kilencvenéves Szőnyi Erzsébetet az önkormányzat által rendezett ünnepi összejövetelen április 29-én a MOM Kulturális Központ kupolatermében. Orbán Viktor miniszterelnök díszoklevelét Fonti Krisztina alpolgármester adta át a Hegyvidék díszpolgárának, aki hatéves kora óta él a XII. kerületben.

Csúcsközeli eredmények a lépcsőfutáson

Bár az időjárás ezúttal nem fogadta kegyeibe a résztvevőket, a szokatlan hideg és a szemerkélő eső ellenére közel száznegyvenen gondolták úgy, hogy beneveznek a „Fuss a csúcsra!” lépcsőfutóversenyre, és megbirkóznak a János-hegyi Erzsébet-kilátó 134 lépcsőfokával. Váczi Kamilla megvédte címét, míg Juhász András nagyon közel került ahhoz, hogy megjavítsa az összetett pályacsúcsot.

Magyar kempósok aranyesője

Első alkalommal adott otthont világbajnokságnak a Hegyvidék. A MOM Sport Uszoda és Sportközpontban megrendezett XI. IKF Kempo Világbajnokságon és Világkupán harmincnégy nemzet ötszáz harcművésze lépett tatamira. A hegyvidéki helyszín szerencsét hozott a magyaroknak, hiszen a nemzeti válogatott a három technikai és a négy küzdelmi számban – 33 arany-, 27 ezüst- és 72 bronzéremmel – Románia és Hollandia mögött az összetett csapatverseny harmadik helyén végzett úgy, hogy mindkét irányzatban második lett.

Ünnepeltek a 100 éves házak

Negyedik alkalommal hirdette meg a Kortárs Építészeti Központ a százéves budapesti házak nyitott hétvégéjét. A programhoz az idén öt hegyvidéki épület csatlakozott.

Nosztalgiajárat a gyermekvasúton

Vidám gyereksereg lepte el azt a nemrégiben felújított, 85 éves szerelvényt, amelyik a gyermekvasút napján indult útjára. A jegyet váltóknak csodálatos utazásban és izgalmas programokban volt részük.

Segítő munkát végeztek a diákok

Az idén is részt vett az országban elsőként a Hegyvidéken meghirdetett szociálismunka-programban a Tamási Áron iskola. Az intézmény 11. osztályosai két hetet töltöttek el különböző segítő intézményekben, valamint immár második alkalommal látogatták meg a magyarmecskei iskola diákjait.

Tavaszi nagytakarítás a Hegyvidéken

Az idei év legextrémebb hulladéka díját egy erdőben hagyott műfogsor „nyerte”. Persze, a szokásos műanyag palackokból, nejlonzacskókból és sörösdobozokból is jutott bőven a konténerekbe. A tizenkettedik hegyvidéki tavaszi nagytakarításon tizenkét köbméternyi szemét gyűlt össze.

Családi kiszolgálóház a játszótéren

A játszóterek többségéről kialakításukból adódóan hiányoznak azok a szolgáltatások – a többi közt pelenkázó, mosdó vagy éppen biciklitároló –, amelyekre egyre nagyobb igény mutatkozik a kisgyermekes családok körében. A Pethényi úti játszótéren most egyedülálló kiszolgálóegység épül, a többfunkciós építmény várhatóan júniusig elkészül.

Tavaszi közterület-felújítások

A következő hetekben folytatódik a Hegyvidéki Önkormányzat tavaly megkezdett járda- és lépcsőfelújítási programja. Lezárul a Csaba lépcső rekonstrukciója, korhű oszlopokat helyeznek ki a Szépkilátás lépcsőre, míg a Tusnádi és a Diana közben vadonatúj járda épül. Tovább zajlanak a kátyúzások is.

Tejivó nyílt a sportcsarnokban

Az első hegyvidéki Cserpes Tejivó és az első budapesti Cserpes Kiscuki nyitotta meg kapuit a MOM Sportban. A különleges belsőépítészeti megoldásokat felvonultató helyet Cserpes István tulajdonos és Pokorni Zoltán polgármester adta át a nagyközönségnek.

Muskátliosztás a Hegyvidéken

Öltöztesse virágba kertjét vagy balkonját! A Hegyvidéki Önkormányzat 10 darabos muskátlipalántával ajándékozza meg a hegyvidéki lakosokat május 10-én 9-11 óra között 4 helyszínen.