Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Készüljünk fel jó előre az ünnepi lakomákra!

Az ember egyre nagyobb megfontoltsággal közelít az ünnepekhez. Ahogy nő a tapasztalatunk, úgy igyekszünk kiemelni az év különleges napjaiból azt, ami lényeges, és elhagyni mindazt, ami csak felszínes sallang. A karácsony szépségét nemcsak az illatos fenyőágak, az ünnepélyes teríték adják, sokkal fontosabb a bensőséges hangulat és a tény, hogy egy pillanatra kilépünk a hétköznapokból, összeülünk, beszélgetünk, lassítunk, együtt vagyunk. Ahhoz azonban, hogy az ünnep valóban ritmusváltás legyen, jó előre el kell terveznünk, mi mindennel készülünk rá. Ehhez igyekszünk ötleteket adni ezen az oldalon.

Derűvel töltött svábhegyi disznótoros

Orjaleves, toroskáposzta, hurka, kolbász és oldalas – biztosan nem maradtak éhen mindazok, akik kilátogattak a negyedik alkalommal megrendezett sváb disznótoros hétvége programjaira. A családias hangulatú hagyományőrző rendezvényen a szakácsok a híresen finom fogások elkészítésének fortélyait is megosztották lapunkkal.

Ajándékötlet a Hegyvidék Legjobbjaitól

Nemcsak a kerületben élőket, de a győzteseket is összekovácsolta az önkormányzat „Hegyvidék Legjobbjai” elnevezésű népszerűségi versenye. A Daily Pékség, a Makk VII vendéglő és a Szamos Marcipán Cukrászda vásárlóik hűségét egy olyan közösen összeállított ünnepi ajándékutalvánnyal igyekeznek meghálálni, amivel élményekben, meghitt pillanatokban és ízekben gazdag kalandokra csábíthatjuk szeretteinket.

Hegyvidéki nemzetiségi közmeghallgatások

A XII. kerületi nemzetiségi önkormányzatok az idén is aktív alakítói voltak a Hegyvidék közösségi és kulturális életének. A képviselők a szokásoknak megfelelően az év végi közmeghallgatáson beszéltek munkájukról.

Fenntartható módon hasznosul-e a megtakarításunk?

Ma még nem igazán vagyunk tisztában azzal, hogy környezeti vagy társadalmi szempontból fenntarthatók-e azok a célok, amikre a bankok forrást biztosítanak a náluk elhelyezett megtakarításainkból. Pénzügyi döntéseink felelősségéről és az értékalapú banki tevékenységről hallhattak előadást az érdeklődők a Klímabarát esték legutóbbi programján.

Csillebérc: törvényi változás kell

Évtizedek óta nyitott kérdés, hogyan lehetne rendezett viszonyokat, például megfelelő utakat és közműveket kialakítani a csillebérci üdülőterületen. A rendezéshez telekalakításokra lenne szükség, ami a jelenlegi jogi környezetben gyakorlatilag megvalósíthatatlan, ezért törvényi módosításokat kezdeményez az önkormányzat.

Idilli hangulat a hegyvidéki adventi vásáron

Táncoló hópihék, kedélyes árusok, frissen sült kürtőskalács és ízletes forralt bor – adventi vásárok jól ismert és kedvelt képei ezek. Hasonlóban lehet részük a hegyvidékieknek is, hiszen immár tizenötödik alkalommal nyílt meg az itteni vásár az ünneplőbe öltözött Városháza téren. A hangulatos pillanatokban, kulturális programokban és színes portékákban gazdag rendezvény már az első napon sok látogatót vonzott.