Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Vár a nyár, pihenjünk aktívan, főzzünk jókedvvel!

Békés pecázások, ejtőzések a függőágyban, kertészkedés vagy épp egy utazás segítenek majd elfeledni a hétköznapok gondjait az elkövetkező hetekben. Kinek-kinek más szolgál pihenésül. Van, akit a könyvek kapcsolnak ki, van, akit a főzés. Akárhogy is, az égövünkre egyre inkább bekígyózó trópusi nyarak kipréselik időbeosztásunkból a sziesztákat. Jó lesz hát adni egy kicsit az élvezeteknek: barátokkal találkozni, jókat enni, inni.

„Nem a betegségeket, hanem az embereket gyógyítjuk”

Dr. Csalay László harminc éve dolgozik háziorvosként a XII. kerületben, egyike azoknak a sokoldalú gyógyítóknak, akikre nagy szüksége van a magyar egészségügynek. Munkája elismeréseként 2008-ban Batthyány-Strattmann László-díjat kapott, az idei Semmelweis-nap alkalmából pedig a Hegyvidék Egészségügyi Ellátásáért Díjjal tüntette ki őt az önkormányzat.

Sikeres idényt zártak a vakfocisták

Évek óta a MOM Sport az otthona a LÁSS Egyesület vakfocicsapatának, így magától értetődő, hogy az idén is a Hegyvidéken került sor a Közép-Európai Vakfoci Liga magyarországi fordulójára, amely a bajnokság végső helyezéseiről is döntött. Habár a hazaiak végül nem tudtak előrébb lépni, büszkék lehetnek az egész éves teljesítményükre.

Az állatkertével vetekszik a Normafa látogatottsága

A Hegyvidéki Önkormányzat tárgyalásokat folytat a Szépművészeti Múzeummal, hogy a zugligeti Hild-villában kapjon helyet a környéken élt Aba-Novák Vilmos festőművész gyűjteménye. A Normafa-program kapcsán erről is beszélt Pokorni Zoltán polgármester a Fővárosi Turisztikai Kerekasztal ülésén, aminek ezúttal a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont adott otthont.

Barkácsműhely nem csak ezermestereknek

Tönkrement a konyhaszekrény ajtaja? Eltört a fémkarnis, megreccsent a gyerek kedvenc rollere? Esetleg saját kezűleg készítené el a fürdőszobapolcot? Minderre lehetőség nyílik a Hertelendy utca 8. alatt most átadott Hegyvidéki Barkácsműhelyben, ahol fémmel, fával és műanyaggal is lehet dolgozni. A gépek és eszközök használata óránként mindössze háromszáz forintba kerül.

Társasházak liftfelújítását segítené az önkormányzat

Segítséget nyújtana a Hegyvidéki Önkormányzat a társasházak számára annak érdekében, hogy igénybe tudják venni a felvonók felújításához, cseréjéhez, valamint új liftek építéséhez is felvehető állami kamattámogatott kölcsönt – ennek lehetővé tétele érdekében rendeletmódosítást fogadott el a képviselő-testület. Közösségépítő, civil programok támogatásáról, továbbá szolgálati lakások építési koncesszióban történő létrehozásáról is tárgyaltak az önkormányzati képviselők legutóbbi ülésükön.

Kaszás Attila-díj: megkezdődött a közönségszavazás

Harsányi Attila, Király Attila és Orosz Ákos – ők azok a szakma által kiválasztott színművészek, akik közül az egyik a közönség voksai alapján megkapja az idei Kaszás Attila-díjat. A legtöbb szavazatot elnyerő színész az országos színházi évadnyitón veheti át az elismerést.

Csúcskategóriájú MR-készülék a városmajori klinikán

Új MR-berendezést adtak át a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján. A mágneses rezonancián alapuló képalkotó eszköz különlegessége, hogy az idő múlásával egyre jobb lesz, a felhalmozódó adatokat ugyanis akár évekkel később is fel tudja használni a vizsgálatok során.