Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Tájékozódási versenyek

Pályaavató rendezvényre kerül sor szeptember 9-én. A szervezők célja a tájékozódási versenyek, a tájfutás népszerűsítése, valamint az új, rendszeres négypróbázási lehetőséget nyújtó tanpálya bemutatása, ahol keddenként gyakorlóversenyek lesznek a későbbiekben. Rendezők: a Hegyvidék-KFKI Optimista Sportklub túra-, valamint tájfutó-szakosztályának régebbi és jelenlegi versenybírói. Helyszín: XII. kerületi ifjúsági tábor (Fülemile út 6–8.).

A negyedik idény kezdődik

A Sportos, edzett Hegyvidék (SEH) program 2004-ben indult, tehát most kezdődik a negyedik év. A program keretein belül ingyenes sportolási lehetőséget biztosítunk a XII. kerület polgárai számára. A sportfoglalkozásokat a kerületi önkormányzat és a Testnevelési Egyetem hathatóstámogatásával a XII. kerületi Szabadidősport Központ szervezi, ide fordulhatnak az érdeklődők felmerülő kérdéseikkel, ügyes-bajos dolgaikkal. Sokan, nagy-nagy lelkesedéssel vettek részt ez idáig ebben a programban, s mi azt szeretnénk, ha kerületünkben minél többen sportolnának. Ehhez nyújt segítséget a SEH.

Mindennapi testmozgás

Nem változtak számottevően az erőviszonyok a kerületi iskolák diákolimpiai versengésében. A két általános iskolai kategóriában az ELTE TÓFK Gyakorló Általános Iskola végzett az élen, míg a középiskolásoknál a Városmajori Gimnázium őrzi szilárdan vezetőpozícióját.

Folytatódik az egészségklub

Szeptembertől folytatódnak a Lelki Egészség Klub ingyenesen látogatható előadásai a XII. Kerületi Művelődési Központban (Csörsz utca 18.). A szervezők több szempontot igyekeztek figyelembe venni a második féléves program összeállításakor.

Viradótól Vajdabérczig

 
Idén százhatvan éve, hogy Hegyvidék város részei a nevezetes dűlőkeresztelő során megkapták ma is használatos neveiket. Az eseményt megelőzően a kerület sok részének nem volt egységesen elfogadott elnevezése. Ennek az állapotnak a rendezését a kortársai körében méltán nagyra tartott Döbrentei Gábor vállalta magára.

A svábhegyi lovarda

A XIX. század végétől a Svábhegy egyre népszerűbbé vált a kikapcsolódni vágyók körében. A szállodák, szanatóriumok és magánvillák mellett az aktív pihenéshez nélkülözhetetlen sportlétesítmények is megjelentek. Világhírűvolt a svábhegyi golfpálya, és síelni is messzi földről érkeztek vendégek.

Vadasparki

Folytatásos mese - nem csak gyerekeknek

Mozgásban a művészet

Negyvenévesen a szakmában sok mindent elért, amit elérhetett, mind táncosként, mind táncpedagógusként, koreográfusként. Sajátszakmai életútját tekintve is van mire büszkének lennie: 1997-benNívó-díjat vehetett át a Táncpedagógusok Országos Szövetségétől. Két alkalommal – 1997-ben és2006-ban – pedig a Black&White-tal megkapták a Kiváló Táncegyüttesi cím Arany fokozatát. R. Molnár Krisztinával beszélgettünk.

Mosoly és Mélabú kiállítás

Ismét nagyszerű képanyaggal mutatkozott be Grabócz Gábor, a kerületünkben élő és alkotó festőművész.

Bolla Quartet a Millenárison

Az őszi dzsessz-szezon beindulásaként szeptember 6-án 20 órától a Millenárison ad koncertet a fiatal, de nagyon tehetséges Bolla Quartet. Vendégként fellép a Lakatos Pecek Trió.

TAJ kártya igénylése

 
A társadalombiztosítási azonosító jel (taj-szám) a személyeket azonosító kód az egészségügyi, a szociális és a társadalombiztosítási (egészség- és nyugdíjbiztosítási), valamint a magánnyugdíj-rendszerrel kapcsolatos nyilvántartásokban. A taj-számot egy bankkártya méretű hatósági igazolvány, a taj-kártya tartalmazza.

Spirituális többlet

A Széher úti intézményben a test bajainak orvoslása, a betegségek megelőzése és a rehabilitáció mellett, az Assisi Szent Ferenc Leányai Kongregáció nővéreinek köszönhetően, jut idő a lélek ápolására is. A kórházban folyó gyógyító tevékenységről Dr. Tahy Ádám igazgató-főorvost kérdeztük.

Fotótárlat a kilátónál

Tizenkét alkotó közel 300 képét láthatta a közönség augusztus 19-én és 20-án a János hegyi Erzsébet-kilátó előtti téren.

Új program a gyerekek biztonságáért

Az új tanévvel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról adtak tájékoztatást a szakemberek a Budai Módszertani Központ által szervezett konferencián. Elhangzott, hogy a gyerekek biztonsága érdekében új program indul. Az elkerülhetetlen konfliktusok ellenére jó döntésnek bizonyult a Kiss János iskola átadása az ELTE-nek – hangsúlyozta Pokorni Zoltán polgármester a konferencián.

Teret neveztek el Mindszenty Bíborosról

  Mindszenty József nevét viseli ezentúl az a kerületi tér, amely az 53-as busz végállomásánál terül el Farkasvölgyben. Budapest első, a bíborosról elnevezett közterületét augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén avatták fel.

Amikor több ára van egy terméknek

 
Szinte nincs olyan vásárló, akivel ne fordult volna elő, hogy egy kiválasztott termékért a csomagoláson vagy az árcédulán feltüntetettnél magasabb árat számoltak fel a pénztárnál. Ilyenkor legtöbbször, a kellemetlen vitát elkerülendő, a vevő inkább kifizeti a magasabb összeget. Pedig a fogyasztóvédelmi törvény szerint nem kellene.

Táplálkozási 1x1

Napi táplálékaink fő alkotóelemeiről, és az azokkal kapcsolatos hasznos tudnivalókról olvashatunk a következőkben.

Piaci árkóstoló

A cikkben a piacon kapható zöldségek és gyümölcsök átlagárairól olvashatunk.

Gyaloglás - Lépés indulj!

A legracionálisabb időbeosztású sport a gyaloglás. Kevés idő alatt eredményesen edzhetjük vele a szívünket, ezen kívül számos kedvező hatása is van.