Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Nagyszabású fejlesztések a MOM Sportban

Új színeket visznek a MOM Sport életébe a nemsokára kezdődő nagyszabású fejlesztések. A tervek szerint március végéig átépülnek az uszodai öltözők, bővítik a rendezvénytér, valamint a balett-terem befogadóképességét, Cserpes Tejivó nyílik, valamint egy népszerű amerikai sportszergyártó márka forgalmazója itt alakítja ki első magyarországi bemutatótermét.

Hegyvidéki sakkcsaták

A Hegyvidéki Diákolimpia egyik legnépszerűbb versenyszáma hagyományosan a sakk. Az idei kiírásban sem volt ez másképp, több mint kétszázötvenen indultak a háromnapos egyéni és csapatbajnokságon.

A gerincprobléma népbetegség

Az Egészségesen a Hegyvidéken – Szabadegyetem idei első programján a gerincproblémákról hallgathattak meg előadást az érdeklődők. Dr. Ferenc Mária, a Budai Egészségközpont gerincgyógyász reumatológus főorvosa a leggyakrabban előforduló kopásos eredetű, valamint a csontritkulással összefüggő gerincbetegségek műtét nélküli kezelési lehetőségeit ismertette.

Bővülő közfinanszírozás, csökkenő várólisták – hegyvidékiek előnyben

Annak, aki beteg, fájdalmai vannak, az enyhülésig, gyógyulásig minden perc számít. Ha éveknek tűnhetnek a napok a várva várt kezelésig, minek tűnhettek az évek a gerinckezelésekre várakozóknak? Dr. Varga Péter Pállal, az Országos Gerincgyógyászati Központ főigazgatójával arról beszélgettünk, hogy egy örvendetes döntés értelmében az év végéig gyakorlatilag megszűnhetnek a várólisták. Az időközben megújuló intézményben csupán egyetlen dolgot nem talál meg a látogató: fertőtlenítőszagú kórházi pánikot. Az inkább szanatóriumra emlékeztető központ korszerűsödését fotósunknak is büszkén mutatta meg a főigazgató.

Támad az influenza

Európa számos országával ellentétben Magyarországon még nincs járvány, ám folyamatosan növekszik az influenza tüneteivel orvoshoz fordulók száma. A megelőzés érdekében javasolt a napi többszöri kéz- és arcmosás, valamint az immunrendszer megerősítése.

Szerelmetes édességeink

Az ajándék annál értékesebb, minél több szeretet rejlik benne, s mi is volna többet érő, mint a saját magunk készítette kedvesség, finomság, meglepetés. Ezúttal a közelgő Valentin-napra ajánlunk néhány édességötletet.

Jókais arcok a Jókai Klub falain

A Jókai Klub arcot öltött. A Diana utcai Jókai iskola diákjai hagyományos kiállításukon ebben az évben a pofi, az orca, a fizimiska és az ábrázat közti különbségeket mutatják meg a legkülönbözőbb alkotási technikák segítségével.

Újabb programokkal segítenék a szépkorúakat

Szépkorúakért a Hegyvidéken címmel új projektet indított az önkormányzat, amelynek első elemeként információs pont kezdte meg működését, további lépésként pedig önkénteseket mozgósító, valamint a szomszédsági kapcsolatokat fejlesztő programok indulhatnak el a tavasz folyamán. Ezeket Kovács Lajos alpolgármester és Müller Csaba, az önkormányzat népjóléti irodájának vezetője mutatta be a kerületi Idősügyi Tanács legutóbbi ülésén.

Információs pont időseknek

Új információs pontot hozott létre az önkormányzat a Szépkorúak a Hegyvidéken címmel elindított projekt keretében. Az ingyenes zöldszámon is elérhető szolgálat a szociális ellátásokról éppúgy részletes tájékoztatást ad, mint arról, milyen szabadidős rendezvények, egészségügyi programok várják az időseket a XII. kerületben.

Erdészekkel és kutyásokkal egyeztetett az önkormányzat

A felelős vadászat, illetve a felelős kutyasétáltatás volt a témája annak az egyeztetésnek, amit Pokorni Zoltán polgármester kezdeményezésére a kutyások, valamint a vadászok és az erdészet képviselőinek részvételével a Hegyvidéki Önkormányzat szervezett a napokban. A megbeszélés apropóját egy a kutyatartók körében nagy felháborodást keltő eset adta: a kerület határában, a Frank-hegyen vélhetően lelőttek egy póráz nélkül sétáltatott border collie-t.

Elkezdődött a csatornaépítés a Hegyvidéken

A Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése program keretében tizennyolc hegyvidéki útszakaszon csatornáznak majd. A nagyobb burkolatbontással járó munkálatok február második felében kezdődnek.

Áprilisban veheti át a kerület a Normafa kezelését

A Hegyvidéki Önkormányzat hamarosan átveheti a Normafa környéki erdőterület vagyonkezelését. Az ebből eredő fenntartási feladatok ellátására, valamint a kerületi népszavazás eredményétől függő rehabilitáció előkészületi munkáinak támogatására önálló intézményt hozott létre a képviselő-testület.

Újjáéledhet a sváb hagyományőrzés

A Jókai, valamint a Tamási iskolából szülők és tanárok egy csoportja nemrégiben úgy határozott, hogy új civilszervezetet alapít Svábhegyi Hagyományőrző Egyesület néven. Céljuk, hogy munkájukkal újra aktív kulturális élete legyen a Hegyvidéken élő német nemzetiségnek.

„A Hegyvidéken is szükség van a munkánkra”

Gyermekjóléti Alapellátásáért Díjat kapott Gados Tünde, a XII. kerületi Családsegítő és Gyermekjóléti Központ diplomás szociális munkása. A szakember a szociális vagy pillanatnyi élethelyzetük miatt az intézmény támogatására szoruló gyerekeknek és az őket nevelő családoknak nyújt segítséget.

2087125

Változás a felnőtt háziorvosi ellátásban

A Budapest XII. kerület, Városmajor utca 12. szám alatti, felnőtteket ellátó háziorvosi rendelő 2014. február 4-től új helyen, a Budapest XII. kerület, Böszörményi út 20–22. szám alatti irodaház földszintjén (volt posta) várja betegeit. Az érintett háziorvosok rendelési ideje és telefonszáma az új rendelési helyen változatlan marad.