Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Győrtől futottak a MOM Sportig

Három nap alatt 142 kilométert tettek meg azok a futók, akik teljesítették a Győr–Budapest ultramaratont. A sportolók, köztük a Sashegyi Gepárdok futóklub tagjai, a MOM Sportban szakították át a célszalagot.

Gyomormelengető menüsor a hideg napokra

Készüljünk fel az előttünk álló cudar, fagyos napokra; ilyentájt még inkább szükségünk van az energiában gazdag, tápláló fogásokra! Az alábbi, szívet-gyomrot melengető menüsort a november eleji zimankó elviselésére ajánljuk.

Málna és szeder: még nem késő elültetni a töveket

A hegyvidéki kertek többsége díszkert, így alapvetően rekreációs célokat szolgál, de még ezekben is mindig akad egy sarok, ahol gyümölcsöt lehet termelni. Ilyen félreeső szegletekbe tökéletesen megfelelnek a bogyósok, amelyek egy gyümölcsfánál lényegesen kisebb helyet igényelnek, és zamatos termést érlelnek.

Önkéntes gesztenyefamentőket várnak

Gerstl József, a Novotel Budapest City főkertészének hívó szavára minden ősszel önkéntesek takarítják el az avart a Gesztenyés kert sétányáról. Ennek köszönhető, hogy az utóbbi években szinte teljesen eltűnt a parkból a fákat pusztító aknázó moly. Az önkormányzat és a támogatók jóvoltából az idei, november 15-i program faültetéssel egészül ki.

Monspart Sarolta és az Életrevalók

Országszerte előadásokat tart az egészséges életmód fontosságáról, és szinte minden futóversenyen ott van szurkolóként. Szókimondó és életvidám, humorával mindenkit levesz a lábáról. Az én filmem kulturális programsorozat legutóbbi estéjén Monspart Sarolta tájfutó-világbajnokot ismerhettük meg közelebbről.

A gyerekek fejezték be

Tíz évvel ezelőtt hirdette meg első alkalommal a „Ketten írtuk” meseíró és illusztráló pályázatot az Ugocsa utcai könyvtár gyermekrészlege, hogy népszerűsítse az olvasást a hegyvidéki diákok körében. Az idén 106 illusztrációt és mesét készítettek a fiatalok, akik ezúttal A tésztapacsni című mesét fejezhették be.

„Nem értem”

Károlyi András igazi töprengő. Markáns véleményét, amit a világról és a társadalomról alkot, nem rejti véka alá. Mert a művész reagál. A művész alkot. A művész kimondja a kimondhatatlant. A Barabás Villában nyílt kiállítása olyan tükör, amibe mindenkinek muszáj belenéznie.

Győzött az „Őszi hangulat”

Az idősek hónapja kerületi rendezvényeinek zárásaként helytörténeti vetélkedőt szervezett nyugdíjasoknak a Hegyvidéki Egyesített Gondozási Központ és a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény. A téma a vendéglátás volt.

Mintatagozat a Városmajorban

Stratégiai szövetségre lépett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem a Városmajori Gimnáziummal, a Kós Károly iskolával és a Városmajori Óvodával. Az együttműködés célja a magyar ének-zenei közoktatás teljes vertikumát reprezentáló mintatagozat létrehozása és a Kodály-módszer gyakorlati megújítása.

Idősek Egészség Iskolája a Hegyvidéken

November 19-én, szerdán 14 órakor folytatódik az Idősek Egészség Iskolája elnevezésű előadássorozat. Ezúttal az időskori neurológiai betegségekről lesz szó, különös tekintettel a Parkinson kórra. Előadó Dr. Németh Rozália neurológus szakorvos.

Megújult hidak: újra jár a fogaskerekű

Befejeződtek a hídfelújítások a fogaskerekű vonalán, így ismét járnak a szerelvények a Városmajor és a Széchenyi-hegy között. Az újraindításra a tervezetthez képest plusz egy hónapot kellett várni, a vasúti hidak ugyanis a vártnál rosszabb állapotban voltak, a többletmunkák miatt pedig újabb szerződési eljárást kellett lefolytatni.

Minden házhoz eljut a szelektív hulladékgyűjtés

A Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. októberben az egész kerületre kiterjesztette a házhoz menő szelektív gyűjtést, így már minden hegyvidéki társas- és családi háznál külön lehet gyűjteni a papír-, valamint a műanyag és fémhulladékot. Az új rendszerrel kapcsolatos tudnivalókat a cég által szervezett lakossági fórumon ismertették a MOM Kulturális Központban.

Meghódították Budapest tetejét

Nagy közönségsikert aratott az idén első alkalommal megrendezett Normafa Futó- és Túranap. A hagyományteremtő sportprogramon 1550-en teljesítették futva, vagy épp kényelmesen túrázva az 1,4 és a 12 kilométeres távokat.

Papír-, elektronikai hulladék és akkumulátor gyűjtése

A Hegyvidéki Önkormányzat és a Feparec Kft. által szervezett gyűjtés során a fent említett hulladékfajtákat leadhatja 2014. november 15-én, szombaton 8 és 12 óra között a Böszörményi út 23–25. alatt, a polgármesteri hivatal melletti parkolóban, vagy a Fodor utca–Pagony utca kereszteződésében, az élelmiszerüzlet parkolójánál. A papírhulladékot – típusától függetlenül – 10 Ft/kg-os áron veszi át a Feparec Kft.