Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Úszóbajnokság és nyári táborok

Az általános iskolák második évfolyamán kötelező úszásoktatásnak és a Városmajor utcai sportcsarnokban működő úszóiskoláknak köszönhetően több ezer gyerek szerez úszástudást a Hegyvidéken. Számukra hirdette meg első alkalommal a Nyár Kupát a Hegyvidéki Úszóiskola.

Gyógyhatású, ízletes és szép

A gyömbér sokoldalúan használható növény: a konyhában fűszer, a nappaliban dísz, a fürdőben gyógyszer. Neve jelent gúnyosan vörös hajút, lehet keresztnév, de ha kimondjuk a szót, elképzelhető, hogy rögtön a belőle készült üdítőitalra gondolunk. Egykor vágyott, egzotikus különlegesség volt, ma szinte minden zöldséges pultján ott hever, és alig tudjuk, mire is használhatjuk.

Pozitív traumakezelés a gyakorlatban

A trauma hatékony feldolgozásáról, a pozitív válaszadásról, a nehéz élethelyzetek saját javunkra fordításáról esett szó az Egészségesen a Hegyvidéken – Szabadegyetem szezonzáró előadásán. Szabó János, a Rákbetegek Országos Szervezetének elnöke hangsúlyozta: még a legnagyobb traumából is fel lehet állni, és újra tudjuk építeni az életünket.

Világhírű lett a hegyvidéki tini tudós

A legtöbb kamasszal ellentétben Király Szilvia sosem vágyott arra, hogy rocksztár, netán Oscar-díjas színész legyen. Őt az emberek iránt érzett szeretete, sosem csillapodó tudásszomja, szorgalma és tehetsége tette világhírűvé. Legutóbb a phoenixi Intel ISF nemzetközi tudományos versenyen bemutatott projektjével hívta fel magára a világ legnagyobb tudósainak figyelmét.

Saját desszertje van a Hegyvidéknek!

Kóstolja, és szeresse meg Ön is a Hegyvidék desszertet! Számos kerületi és néhány nem kerületi cukrászdában már kapható a Hegyvidék íze.

A nyárra vár a Mátyás-tábor

Jó levegő, kifogástalan elhelyezés, felkészült pedagógusok és színes programok várják a vakációzó iskolásokat a Hegyvidéki Önkormányzat nyári napközis táborában. A Mátyás király úti nyaralóhelyen sportpályák és szabadtéri medence is a gyerekek rendelkezésére állnak a nyári szünet idején, június 27. és augusztus 19. között.

Olimpiai indulást érő ugrás a Hopp-Parádén

Ritkán látható izgalmakat hozott a Hopp-Parádé rúdugrógálája. A győztes venezuelai Robeilys Peinado 456 centiméteres egyéni csúcsával mindössze 5 centivel maradt el a versenyrekordtól, míg az ugyanekkorát ugró, de többet rontó, így a második helyen végző ukrán Maryna Kylypko ezzel az eredménnyel megváltotta jegyét a riói olimpiára.

Mesés Hegyvidéki Napok tündérekkel és manókkal

Mesevilág elevenedett meg a Gesztenyés kertben az idei Hegyvidéki Napok alkalmából. A budai hegyek legendáit szándékozott felidézni az önkormányzat, így a háromnapos programsorozat több eseményében is megjelentek mesés motívumok, tündérek és manók népesítették be a különböző helyszíneket. Bár az időjárás nem végig volt kegyes az apró és nagyobb „mesehősökhöz”, mint mindig, ezúttal is volt mit megörökítenie krónikásainknak.

Közös útkeresés a szépkorúakért

„Útkeresés az idősödő korosztállyal végzett munkában – elmozdulás a klasszikus ellátástól a közösségi megoldások felé” címmel szakmai tanácskozást szervezett a Hegyvidéki Szociális Központ és a Közösségfejlesztők Egyesülete. A rendezvényen szó esett az önkormányzat felelősségéről és lehetőségeiről, valamint a Szépkorúak a Hegyvidéken programról is.