Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

A jövő labdarúgóit neveli a Hegyvidék UFC

A budai régió legnagyobb nevelő labdarúgó-sportegyesületei közé tartozik a Hegyvidék SE-ből öt évvel ezelőtt kiváló Hegyvidék Utánpótlás Futball Club. Bár a versenyeztetés is fontos, a Csörsz utcai TF-pályán elsősorban a labdarúgás szeretetére tanítják a gyerekeket, akik közül többen már bemutatkozhattak első osztályú csapatokban. Marosvári Róbert technikai vezetővel beszélgettünk.

A begóniák teleltetése

A begónia egyszerre lehet szobanövény és kerti virág. A számtalan változat között ma már szinte lehetetlen eligazodni, népszerűsége viszont nagyszüleink ideje óta töretlen. Nem csoda, hogy mindenki ragaszkodik a pompás virágokhoz.

SZÍVSN segítenek a hegyvidékieknek

A SZÍVSN (Segítünk Neked) Országos Betegegyesület munkáját mutatta be az Egészségesen a Hegyvidéken – Szabadegyetem legutóbbi előadásában Bernáth-Lukács Zsuzsa. Szó esett a hegyvidékieknek szóló ingyenes lakossági programokról, valamint arról is, hogyan lehet megelőzni, kezelni a leggyakoribb szív- és érrendszeri betegségeket.

Készüljünk természetes immunvédelemmel a télre!

Lélekmelegítő sütemények, magas vitamintartalmú káposztás, karfiolos ételek és egy örök kedvenc, a langalló sorakozott fel e heti számunkban. Készülünk a télre, fel kell vértezni magunkat a nagy hidegekre a betegségek ellen, testben és lélekben. Ki-ki fűtsön be otthon a tűzhely melegével, és próbálja ki ezeket a finomságokat: biztosan nem okoznak csalódást!

Fotószintézis

Különféle témák, eltérő mondanivalók, egyedi kompozíciók – a Galéria 12 Egyesület új kiállításán a látogató mindezek ellenére is érezheti a fényképek közti harmóniát. A Galéria 12 kávézóban bemutatott felvételek pillanatokat örökítenek meg, amelyek alkotásra késztették a művészeket.

Száz éve született Simonyi Károly

Nagyszabású rendezvénysorozattal emlékezik meg a Magyar Tudományos Akadémia Simonyi Károlyról, aki évtizedeken át a csillebérci Központi Fizikai Kutatóintézet munkatársa, később igazgatóhelyettese volt. Munkásságát az egész világon elismerték, itthon Állami- és Kossuth-díjat kapott, megválasztották az Év Ismeretterjesztő Tudósának, és még életében a Magyar Nemzeti Örökség részévé nyilvánították életművét.

Szülői segítséggel szépült meg a játszóudvar

A szülők mellett Taróczy Balázs és az Európa-bajnok női vízilabdacsapat is hozzájárult ahhoz, hogy megújulhasson az ELTE Gyertyánffy István Gyakorló Általános Iskola alsósainak játszóudvara. A fejlesztés költségeit az iskolaalapítvány az immár harmadik alkalommal megrendezett jótékonysági gála és árverés bevételéből fedezte.

Ünnepség a lengyel függetlenség napján

Lengyelország november 11-én ünnepelte nemzeti függetlensége 98. évfordulóját. Ebből az alkalomból koszorúzási ünnepség zajlott Józef Piłsudski marsall hegyvidéki emléktáblájánál, valamint kiállítás nyílt a Lívia-villában.

Köszönet a gondoskodásért

A szociális munka napja alkalmából az idén is köszönetet mondott az önkormányzat mindazoknak, akik a szociális és gyermekvédelmi intézményekben dolgoznak a Hegyvidéken. Kiemelkedő munkájukért többen képviselő-testületi kitüntetést és polgármesteri elismerő oklevelet vehettek át a MOM Kulturális Központban rendezett ünnepségen.

Budapesti olimpia: siker és felzárkózás

Miért lehet sikeres a 2024-es budapesti olimpiai pályázat, és hogyan vállalhat részt a rendezésben a Hegyvidék – a többi között ezekről a sokakat érdeklő kérdésekről beszélgettünk Schneller Domonkossal, aki a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja stratégiai főigazgatójaként immár második éve dolgozik Budapest olimpiai pályázatának sikeréért. A szakember feleségével és négy gyermekével évek óta a Városmajor tőszomszédságában él, így különösen fontosnak tartja, hogy a XII. kerületiek első kézből ismerjék meg az ötkarikás játékokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Parkolók épülnek

A kedvező időjárást kihasználva újabb út- és járdaépítésekbe kezdett a Hegyvidéki Önkormányzat. A fejlesztések a tervek szerint december közepéig befejeződnek.

Könnyű dolguk van a digitális tolvajoknak

A gyerekek nagyon okosan használják az internetet, ugyanakkor rendkívül elővigyázatlanok, ami kedvez azoknak, akik vissza akarnak élni mások személyes adataival. Erről is szó esett a Hegyvidéki ONvédelem Program keretében rendezett „Digitális tolvajok” című fórumon.

Emlékezés a hősökre a nemzeti gyásznapon

A forradalom és szabadságharc bukását máig nem heverte ki a nemzet, 1956. november 4-e a magyar történelem gyásznapja. Hatvan év múltán a Hegyvidék több pontján is megemlékezések zajlottak a hősök tiszteletére, akik megpróbálták a lehetetlent, és bátran szembeszálltak a hatalmas túlerővel. Küzdelmük elbukott ugyan, tettük azonban örök útmutatás a későbbi nemzedékek számára.

Betlehemállítás a Hegyvidéken

A Hegyvidéki Önkormányzat ismét közös betlehemállításra invitálja a kerület polgárait. Idén is olyan, nem szervezetten működő közösségek jelentkezését várja, akik vállalják, hogy saját erőből, az önkormányzat támogatása mellett, létrehoznak egy betlehemi jelenetet ábrázoló térbeli alkotást. Jelentkezési határidő: 2016. november 21. Az elkészült munkák kiállításának határideje: 2016. november 26.

Melyik a Hegyvidék legkedveltebb hentes üzlete?

Keressük együtt a Hegyvidék legjobbjait! A kerületben található hentes boltok közül keressük az itt élők kedvencét 2016. október 25. és november 22. között. A címet az a hegyvidéki bolt nyeri el, amelyre a hegyvidek.hu/szavazas oldalon, és a Polgármesteri Hivatal portáján kihelyezett szavazólapokon a legtöbb szavazatot adják le.