Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Meleg falatok a hűvösebb ősz végi napokra

A november végi esős, fázós időben ösztönösen meleg szobára és kiadós, forró ételekre vágyunk. A magyar konyha nem szűkölködik ezekben, de nyitott a változatosságra. A ropogós banánfalattal például gyerekeket, vendégeket lephetünk meg. A csirkemájas metélt a tésztakedvelőknek lehet egy új stílusú meleg vacsora. A gazdag provanszál babgulyás és a töltött aranygaluska télvíz idején vasárnapi ebédnek is kiváló. A kínai kellel pedig itt az ideje barátkozni, mert az egész télen kapható üde zöldféle hidegen-melegen egyaránt tálalható.

Vorkuta a sztálini múlt árnyékában

Alekszandr Iszajevics Szolzsenyicin Nobel-díjas író szerint, aki maga is a Gulag foglya volt, legalább 50 millió ember járta meg a szovjet kényszermunkatáborokat. Köztük a Vorkuta mellett működő, magyar vonatkozásokkal is bíró telepet, amelyről fotókiállítás látható a polgármesteri hivatal folyosógalériájában.

Változó világ fotókon

Hagyományos novemberi fotókiállításuk megnyitójára gyűltek össze a Galéria 12 Egyesület művészei a Galéria 12 Kávézó és Borbárban. A Változó világ című válogatás munkái újfent az alkotói sokszínűségről meséltek.

Téli futóklub a Gesztenyés kertben

Ingyenes edzéslehetőséget biztosít márciusig a Gesztenyés kert Futóklub haladóknak és kezdőknek. A résztvevők a MOM Sport uszodáját és wellnessrészlegét is használhatják.

Időskori szellemi leépülés

Szellemi leépülés az idős embereknél – ezt a sajnos egyre többeket érintő állapotot járta körbe a Hegyvidéki Kulturális Szalon Idősek Egészség Iskolájának legutóbbi előadása. Dr. Kárpáti Róbert pszichiáter szakorvos a tünetek mellett a demencia következményeinek enyhítéséről és a család szerepének fontosságáról is beszélt.

„Létem minden pillanatát próbálom örömben megfürdetni”

Barátságos, napfényes, apró irodában találkoztunk az Andrássy úti Magyar Művészeti Akadémia székházában. Nem elkülönülő, hatalmas dolgozószobára vágyott Fekete György, miután felállt az MMA elnöki székéből, hanem arra, hogy emberek között legyen, hogy segítsen, dolgozzon. A Hegyvidék legújabb díszpolgára azt vallja, az öröm az, ami igazán életben tart minket.

Elrettentik a bűnözőket a térfigyelők

Szociális, egészségügyi és gyermekvédelmi intézmények képviselőinek részvételével tartotta meg idei járási közbiztonsági egyeztető fórumát a XII. kerületi rendőrkapitányság. A találkozón elhangzott, a lakásbetörések és gépkocsilopások számát rekord alacsony szintre sikerült szorítani, és a trükkös tolvajok, csalók is egyre ritkábban járnak sikerrel, annak is köszönhetően, hogy a szakemberek felkészítik az időseket a veszélyekre.

Pakká változott az „Ecseri”

Pakk – most már így hívják a Közösségi Szociális Szövetkezet által működtetett adományboltot az Alkotás utcában. Bár a név új, az üzlet profilja nem változott: továbbra is az adományozók által felajánlott használt, de még jó állapotú ruhákhoz, könyvekhez, dísztárgyakhoz, játékokhoz, konyhai eszközökhöz juthatunk hozzá szinte fillérekért.

Egyeztetés a főpolgármesterrel a Normafánál

Pokorni Zoltán polgármester és Karácsony Gergely főpolgármester a természetvédelmi területen található normafai parkoló áthelyezésének terveiről egyeztetett a helyszínen. Egyetértettek abban, hogy a védett erdőterületről ki kell hozni a közlekedési funkciókat, a fogaskerekűt meg kell hosszabbítani a Normafáig, és a Libegő fejlesztésére is szükség van – az új parkoló által érintett fák ügyében szakmai egyeztetés folyik a főpolgármesterrel.

Járdajavítások, kátyúzások a Hegyvidék útjain

A gyalogosközlekedés biztonságának javítása érdekében több járdaszakasz felújítása vagy átépítése kezdődött meg az utóbbi hetekben a XII. kerületben. Van, ahol teljes rekonstrukció zajlik, máshol a kisebb, ám annál bosszantóbb burkolati hibákat szüntetik meg a kivitelezők.

Díjátadó a szociális munka napján

A Szociális Munkások Nemzetközi Szövetsége 1997-ben jelölte ki november 12-ét a szociális munka napjának, amit a társadalmi megbecsülés jeleként világszerte ünnepelnek. A Hegyvidéki Önkormányzat immár tizenöt éve mond ilyenkor köszönetet azoknak, akik mindennapi munkájukkal, áldozatvállalásukkal könnyebbé teszik a segítségre szorulók életét. Az idén is valamennyi XII. kerületi szakember meghívást kapott a MOM Kulturális Központban tartott programra.